Szabó Sigfrid Géniusz és Príma díjas feltaláló 100 éves receptje alapján készült termékek 17 féle aminosavval

Niacinamide: mi az és miért jó a bőrömnek?

Tartalomjegyzék

  Tudatos bőrápolás

  A tudatos bőrápolásban jónéhány olyan szuper összetevő van, amik fantasztikus hatással van a bőrre: például a retinol, a C-vitamin, az antioxidánsok, a hialuronsav vagy éppen a keramidok. Ők igazi csúcsösszetevők, szupersztárok, amik egyszerre több fronton is hatást gyakorolnak a bőrödre!

  És tudod melyik összetevő az, amelyik kimaradt a felsorolásból, de mindenképp ezen a listán van a helye? A niacinamide! De mire jó pontosan, miért is jó a bőrödnek? Leírjuk Neked!

  Mi az a niacinamide és miért jó?

   

  tudatos bőrápolás

  A niacinamide a B3 vitamin a tudatos bőrápolásban használatos, kicsit nyelvtörős neve. Ez egy sokat kutatott, bizonyítottan hatásos összetevő, ami meglepően sok mindenre jó. Vízben oldódik, nagyon könnyed, akár vízszerű formulákat is lehetővé tesz, így a kombinált-zsíros bőrűek is szuperül használhatják.

  És jól is teszik, ha használják, hiszen a Nia (ahogy a tudatos bőrápolásban becézni szokták :)) nemcsak a bőröregedés tipikus jelei ellen (ráncok, foltok) segít, de kifejezetten anti-aknés hatása is van. Tényleg meglepően multi-funkciós összetevő, soroljuk is:


  Ráncok elleni hatás 

  Körülbelül a húszas éveink közepétől kezdve a kollagéntermelés sajnos fokozatosan lassulni kezd a bőrben, emiatt pedig idővel megjelennek a ráncok.

  Általános tévhit, de a kollagént nem tudod kívűlről pótolni, vagyis hiába is használsz kollagén tartalmú krémeket, azok nem fognak a bőrödbe csodás módon a megfelelő helyre beépülni, és nem fogják a bőrödet feszesebbé tenni (maximum hidratáltabbá).

  Ha valóban tenni szeretnél a ráncok ellen, akkor a mindennnapi fényvédelem mellett a legjobb dolog, amit tehetsz, ha belülről serkented a bőröd természetes kollagén és egyéb fontos fehérjéinek a termelését.

  A niacinamide pedig segít ebben 🙂 4-5 %-os mennyiségben használva bizonyítottan serkenti a bőr természetes kollagén (és egyéb fehérjéinkek) a termelését, így hosszútávon, folyamatosan használva hatásosan segíti a ráncok elleni harcot.

  Pigmentfoltok elleni hatás


  A pigmentfoltok a legmakacsabb bőrproblémák közé tartoznak, amivel szemben többnyire csak akkor lehetsz hatásos, ha komplex támadási stratégiát dolgozol ki, és egyszerre több fronton is támadod a pigmentációs folyamatokat.

  Az egyik ilyen frontvonal, a pingment a bőrfelszín felé vándorló sereg egyik éllovasa a niacinamide. Tanulmányok szerint 2-5 % niacinamide 8 héten át, naponta használva láthatóan halványítja a pigmentfoltokat.

  Pattanások elleni hatás

  Bár önmagában nem tudja megoldani a pattanások problémáját, de nagyon szuperül segíti a harcodat egy jól átgondolt és klasszul felépített, tudatos arcápolási rutin részeként. A nia ugyanis segít a faggyútermelés normalizálásában és gyulladáscsökkentő is.

  Már 4%-os mennyiségben is (naponta, hosszútávon alkalmazva) jelentősen hozzájárul a sikerekhez; egy kutatásban 8 héten át vizsgálva a résztvevők 82%-ánál lehetett javulást kimutatni!

  Nagyon jó hír hogy a HERBAL+ Helathy and Bright Body Lotion niacinamidot is tartalmaz a sok más értékes összetevő mellett, amelyeket az aminosavak erejével ötvöztünk, így egy rendkívüli testápolót alkotva! Ezekkel az összetevőkkel bátran tudjuk ajánlani a tudatos bőrápolási rutinodba.

   

  Kapcsolódó termékek

  Hírlevél
  10% kedvezmény a következő vásárlásból