Szabó Sigfrid Géniusz és Príma díjas feltaláló 100 éves receptje alapján készült termékek 17 féle aminosavval

aminosav

Mi az aminosav:

Az aminosavakat gyakran nevezik az élet építőköveinek, méghozzá nem ok nélkül. Ezek a szerves vegyületek egymáshoz kapcsolódva alkotják a fehérjéket, melyek elengedhetetlenek egy egészséges, jól működő szervezethez.
Az aminosavak kapcsolódási sorrendje (szekvenciája) a fehérjék térbeli, azaz háromdimenziós térszerkezetét és konkrét funkcióját is meghatározza. Ilyen funkció például a táplálék lebontása, a növekedés, és a sérült szövetek helyreállítása, számos egyéb, alapvető testi folyamat mellett. A szervezet egyúttal képes energiaforrásként is felhasználni az aminosavakat.

Az aminosavakat három csoportba sorolhatjuk: esszenciális, nem esszenciális, és feltételesen esszenciális. A feltételesen esszenciális aminosavakra alapvetően csak nagymértékű stressz vagy betegség idején van szükség, ide tartozik az arginin, cisztein, glutamin, tirozin, glicin, ornitin, prolin és a szerin.

Esszenciális aminosav:

A 9 esszenciális aminosavat a szervezet nem képes előállítani, emiatt külső forrásból kell pótolni őket.

Az esszenciális aminosavak:

  • Lizin
  • Hisztidin
  • Metionin
  • Fenilalanin
  • Treonin
  • Triptofán
  • Valin (BCAA)
  • Leucin (BCAA)
  • Izoleucin (BCAA)

Aminosav komplex:

Miért pont amionosavakat használunk

Szűrő megnyitása Szűrő megnyitása

Összesen 1 találat

Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból