25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Téli Bársony – hidratáló arckrém

A Téli Bársony hidratáló arckrém egyike azon termékeinknek, amit az igény ihletett. Mint ahogy a neve is mutatja, kifejezetten a téli időszakra lett kifejlesztve, hiszen ez az évszak jelentősen megviseli a bőrt. A hideg idő, különösképp a téli hideg szél, kombinálva a fűtéssel és a rossz szellőztetéssel, kiszárítja a bőrt.
Még azok is észreveszik a változást, akiknek egyébként normál bőre van: kiszáradt, húzódó, viszkető bőr, hámló arc.
A hideg levegő összehúzza a pórusokat és csökkenti a bőr vérkeringését. Emiatt csökken a bőr faggyú mennyisége, amit a bőr termel, egyfajta védőrétegként funkciónál, megköti a nedvességet a bőr mélyebb rétegeiben. Mivel télen szárazabb a levegő, ezen tényezők együttes hatásaként a bőr könnyen kiszárad.
Erre a problémára kerestük a megoldást a Téli Bársony hidratáló arckrém megalkotásánál!
Belekerült például a hialuronsav, ami a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem, és igazi szupersztár, ha vízmegtartásról van szó. A szervezet egyik természetes építőeleme, és a testet behálózó szövetekben mindenütt megtalálható.
Utánozhatatlanul képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni, a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni! Legyen szó száraz, vagy éppen zsíros bőrtípusról, csakis a kellően hidratált bőr tud egészségesen és fiatalosan működni.
A vízhiányos, dehidratált bőr kevésbé puha és rugalmas, a felszínén megjelennek a finom vonalak, vagy szárazságráncok. Ezek ugyan nem valódi, a kollagénrostok elszakadozása miatt keletkező ráncok, de ugyanúgy évekkel idősebbnek mutatnak. A hialuron egyik erőssége, hogy ezeket ki tudja simítani, a bőrödet feltölti, puhává és rugalmassá teszi.

Hialuronsav jótékony hatása

  • Fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét
  • Teltebbé, puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt
  • Simítja a finom vonalakat és apróbb ráncokat
  • Támogatja a bőrregenerációt: erősíti a bőr természetes védőrétegét, gyulladáscsökkentő hatású
  • Antioxidáns tulajdonságú (segít a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabadgyökökkel szemben harcolni)
A következő hatóanyag amit mindenképp ki szeretnék emelni, az az E-VITAMIN.
Az E-vitamin (más néven tokoferol) zsírban oldódó vitamin, amely igen erős antioxidáns hatással bír. Az antioxidánsok szerepe nem más, mint a sejteket károsító szabadgyökök semlegesítése.
Ha minden körülmény megfelelő, szervezetünk képes felvenni a harcot a szabadgyökökkel, de ha bármi is megbillen (márpedig ehhez elég a stressz, dohányzás, vagy a téli időszak kihívásai), akkor akár súlyos sejtkárosodás is felléphet.
A sejtek és szövetek, vagyis legkisebb alkotóelemeink alapvető sérülése okozza többek között a bőr idő előtti öregedését is. Tudományos kutatások igazolták, hogy a közvetlenül, helyileg alkalmazott E-vitamin is egyértelműen növelte a bőr E-vitamin tartalmát. Ilyen formában alkalmazva közvetlenül a bőr alatti rétegekben kezdi meg sejtvédő és sejtregeneráló munkáját.
Megemlíteném még a NIACINAMIDOT is a hatóanyagok között, mert egy csodás hatóanyag, amit nem lehet eléggé dicsérni!
Extra hidratáló arckrém

Mit tud a B3 vitamin / Niacinamid?

Tulajdonképpen a bőr számára egy hatékony eszközt biztosít, melynek segítségével megszüntetheti a problémákat, mint pld. a tág pórusokat, a finom vonalak egyenetlenségét, hiper pigmentációt, vagy a faggyú túltermelődést, stb.
  • Kitágult pórusok: A niacinamid bizonyítottan segít összehúzni a „krátereket”, erősítve a bőr rugalmasságát.
  • Vörös foltok:  Rozácea, vöröslő pattanások, gyulladt bőr felület… ezek általában olyan tünetek, amelyek nem szűnnek meg gyorsan. Kutatások bizonyítják, hogy niacinamid használatával ez az időszak fel tud gyorsulni.
  • Egyenetlen bőr és a finom vonalak:  Ahogy összehúzza pórusokat, úgy a bőr rugalmasságával segít halványítani a finom vonalakat
  • Zsíros, pattanásos bőr: a niacinamid csökkenti a faggyútermelődést, gátolja az aknék kialakulását
  • Pigmentfoltok: nem csak a bőr pirosságát csökkenti, de bizonyítottan mérsékli a bőr elszíneződését
Ezeket a hatóanyagokat kombináltuk a már jól ismert aminosavakkal a hidratáló arckrémünkben. Az aminosavak természetes és elengedhetetlen összetevői az élő szervezeteknek. Nagy mennyiségben találhatóak meg az emberi szövetekben és bőrünk tartalmazza ezekből a legtöbbet.
Szerves részét képezik a hidratációjáért és sejtvédelemért felelős hidratáló faktornak, vagy más nevén NMF-nek. Használatával megőrizhetjük, illetve helyreállíthatjuk az epidermisz normál szerkezetét. Megőrizhetjük annak hidratációját és antioxidáns sejtvédelmét.
Az így megalkotott Hidratáló arckrém – Extra hidratáló kiváló megoldás az igénybevett bőrnek, nem csak télen! Védőréteget képez a bőrön, amely nem zárja el a pórusokat. Finom és jól kenhető szerkezetű, könnyen bőrbe szívódik, bársonyossá teszi a bőrt, olajos vagy ragadós réteg nélkül.
Zsófi

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?