Tavaszi bőrápolás

Tavaszi bőrápolás

A téli hónapokat követően vágyunk egy kis megújulásra, legyen szó testi vagy lelki megújulásról. Több gondoskodásra és odafigyelésre van szükségünk a napos idő beköszöntével. Bőrünk a téli időszakban kifakult a nyári barnasághoz képest. Tavasszal feladatunk a bőr megújítása, vitaminokkal és ásványi anyagokkal való feltöltése.

Az évszakok változásával mások a bőrápolási feladatok, mivel a hőmérséklet, a napsugárzás, a szél, a csapadék a fűtés különböző módon veszi igénybe a bőrünket tavasszal, nyáron, ősszel vagy télen. A vitaminokban szegény táplálkozás, a zord, téli időjárás, a fűtés, a kevés mozgás a friss levegőn, a napfény hiánya megviseli egész szervezetünket, így a bőrünket is. Sápadtabb, ellenálló képessége csökken, könnyebben keletkeznek rajta gyulladások, foltok, pattanások.

Tavasszal kiemelt fontossággal bír a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása, vitaminpótlása. Ha valaki nem jár rendszeresen kozmetikushoz, akkor tavasszal mindenképpen szakítson időt egy szakszerű kezelésre.

Szeles tavaszi reggeleken különösen fontos, hogy mosakodás után krémezzük be arcunkat, kezünket a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krémmel. Ez minden korosztályra vonatkozik! Ha lehet, a hidratálónk tartalmazzon fényvédőt is.

Belsőleg is sokat tehetünk bőrünk üdeségéért.

A tavaszi vitaminhiány pótlása vitaminkészítményekkel is történhet, de hatásosabbak a természetes vitaminforrások. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget és igyunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot.

Végre süt a nap!

De vigyázat! A tavaszi napsütés tartalmazza a legtöbb ibolyántúli sugarat. Aki szeplőre és foltosodásra hajlamos feltétlen használjon speciális fényvédő krémet. A tavasz kozmetikai feladatai közé tartozik bőrünk hozzászoktatása az egyre erősödő napfényhez.

Lényege a fokozatosság és mértékletesség szabályainak betartása. A napozáshoz használt kozmetikumok csökkentik a napfény káros hatásait. Részben elnyelik az ibolyántúli sugarakat, részben óvják a bőrt a túlzott vízleadástól, kiszáradástól. Megfelelő készítmény kiválasztásánál figyelembe kell venni bőrünk alaptípusát.

Tavaszi bőrápolási tanácsaink:

1.Bőrünk sokszor fehérebbnek, fakóbbnak tűnik, elsődleges feladat tehát a keringés fokozása, arcmasszázzsal illetve szaunázás. Az izzadás révén a bőr könnyebben tisztul, és feszesebbé válik. Fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, gondoskodik a megfelelő vérellátásról, és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

2.A száraz, elszarusodott felső hámréteg eltávolítása. Kiváló minőségű arcradírok, peelingek kaphatóak, amelyet hetente egy-két alkalommal használhatunk. Az elszarusodott rétegek eltávolításával körülbelül 10 kezelés után a bőr teljesen felfrissül, megújul.

3.A legfontosabb napi feladat a bőr alapos letisztítása és hidratálása. Csak a letisztított bőrre kenjük a hidratáló, tápláló krémet, fényvédőt! Otthon napi rendszerességgel használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt és tonikot, reggel este használjunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet. Igyunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot, lehetőleg ne cukrozott üdítőt, hanem gyógyteákat, ásványvizet.

4.Tavasszal gyakoribb a mitesszerek és a pattanások megjelenése, ezért kérjünk a kozmetikusunktól egy alapos arctisztítást.

5.Érdemes hetente egy-két alkalommal különféle arcpakolásokat alkalmazni, amelyekkel ásványi anyagokat, vitaminokat juttathatunk a bőrbe. A maszkok között minden bőrtípusra találunk regenerálót, hidratálót, tisztító és méregtelenítő hatásút is. Az ásványi maszkok kisimítják, feszesebbé, fiatalosabbá teszik arcunkat.