25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Mit tehetünk a ráncok ellen?

Az idő vasfoga előbb vagy utóbb mindenkit megtalál azaz fel kell készülnünk a ráncok ellen– sajnos Te sem leszel ez alól kivétel. Az ember hiú lény, és mikor elkezdi az öregedés első látványos jeleit felfedezni magán, nem igazán örül neki, sőt, van, aki egyenesen pánikba esik. Az azonban biztos, hogy lázasan elkezdik keresni a probléma ellenszerét. Nem szeretnénk hazudni: olyan csodaszer sajnos még nincs, ami teljes mértékben megmentene minket a látható öregedéstől. De olyan van, ami jelentősen késleltetheti a ráncok megjelenését.

Hol alakulhatnak ki ráncok és miért

A ráncok nem mindenkinél ugyanúgy jelentkeznek, ami leginkább annak tudható be, hogy más a mimikánk. Az arcizmaink mozgatása ugyanis nagymértékben befolyásolja, hogy pontosan hol alakulnak ki az első kisebb ráncocskák, és ezek milyen gyorsan fognak elmélyülni – már amennyiben nem teszel ellene.

A homlok ránc kialakulása

Nem véletlen a ráncolod a homlokod kifejezés: ha gyakran hunyorogsz, húzod össze a szemöldöködet, azaz „ráncolod a homlokodat”, bizony ezen a területen megjelenhetnek barázdák. Jellemzően függőlegesen, az orr felé haladhat két vonal. Olyan is előfordul ugyanakkor, hogy vízszintesen fut egymással párhuzamosan több homlokránc, ami főleg akkor jellemző, ha gyakran vonod fel a szemöldöködet.

A szem alatti ráncok megjelenése

Jellemzően a szem körül jelennek meg az első ráncok a legtöbb embernél. Ennek legfőbb oka a mosolygás, vagyis az, amikor a „szemünk is mosolyog”: szó szerint összegyűrjük a szemünk körüli bőrt. Mivel a legtöbb ember (szerencsére) gyakran mosolyog élete során, itt hamar észrevehetünk szarkalábakat. Az éjszakai életmód, rendszeres kevés alvás gyorsítja ezeknek a kezdetben apró ráncoknak a megjelenését.

A száj körüli ráncok

Szintén nagyban múlik a mimikán a száj körüli ráncok kialakulása. A mosolygás, az artikuláció egyaránt befolyásoló tényező lehet ebben a folyamatban. Aki sokat mosolyog, annak oldalt jelenhetnek meg nevetőráncai, aki rendszeresen csücsöríti a száját, annak a száj fölött függőlegesen alakulhat ki néhány barázda.

Nyaki ráncok

A nyaki ráncok megjelenése sokkal nagyobb részben múlik a genetikán, mint az eddigiek, de befolyásoló tényező lehet például, hogy milyen gyakran hajtod le a fejed, ez ugyanis a nyak bőrének gyűrődésével jár.

Ráncok kialakulását befolyásoló tényezők

A ráncok kialakulása több dologtól függ. Ennek egy részére van ráhatásunk, más részeire azonban nincs – ezekben az esetekben a megelőző intézkedések maradnak alternatívaként.

A következő tényezők lehetnek mérvadók:

  • Genetika. Ez az, amivel nem sok mindent tudunk kezdeni azon kívül, hogy odafigyelünk, ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk a ráncosodásra: időben elkezdjük használni a megfelelő ráncok elleni készítményeket, és odafigyelünk azokra a tényezőkre, amikre van ráhatásunk.
  • Életmód. Röviden összefoglalva: minél több a káros szenvedély, annál több lesz a ránc, és minél kevesebbet alszunk, annál hamarabb megjelennek. A túlzott napozás, szolárium se tesz jót. A minőségi élet, a megfelelő mennyiségű alvás és folyadékbevitel kulcsfontosságú.
  • A bőr minősége. Valamilyen szinten ez is a genetikához tartozik, de mégis más, ugyanis itt van némi mozgásterünk. A száraz bőrt lehet hidratálni, a zsíros bőr faggyútermelését pedig mérsékelhetjük a megfelelő készítményekkel.
  • Gesztusok, mimika. Ahogy az előzőekben már emlegettük, az arcjáték nagyban befolyásolja, hogy hol fognak ráncok megjelenni és milyen hamar.

Mit tehetünk a ráncok ellen

Azon kívül, hogy odafigyelünk az életmódunkra, azaz felhagyunk a káros szenvedélyeinkkel, igyekszünk eleget aludni, elég vizet fogyasztani, és kerülni az egyértelműen bőrkárosító tevékenységeket (például szolárium), használhatunk ráncosodás megelőzésére szolgáló készítményeket.

Ezeket célszerű már az első ráncok megjelenése előtt elkezdeni alkalmazni a legjobb hatás érdekében, de akkor sincs minden veszve, ha csak később kerülnek elő, ugyanis tudnak javítani a helyzeten, illetve megelőzhetik a helyzet további gyors romlását.

mély ráncok ellen

Mit tartalmaz egy hatékony ránctalanító krém?

A ránctalanító krémek összetétele különböző lehet, de van néhány alap alkotóelem, ami a legtöbb készítményben megtalálható.

Glicerin a nedvesség megkötésére

A glicerin egy molekula, aminek célja a nedvesség megkötése. Éppen ezért nagyszerű hidratáló, aktívan akadályozza meg a bőr nedvességtartalmának elvesztését, ami fontos a ráncok kialakulásának megelőzésében.

Hialuronsav a bőr megereszkedése ellen

Aki látott már életében ránctalanító kozmetikumról szóló reklámot, biztos, hogy találkozott a hialuronsav kifejezéssel. Ez az anyag normál esetben is megtalálható a szervezetben, egyebek mellett a bőr rugalmasságáért, feszességéért felel.

Retinol, a kollagén legjobb barátja

A retinol (A-vitamin) hatása abban rejlik, hogy serkenti a kollagénszintézist, valamint késlelteti a kollagén lebomlását. A kollagén pedig kulcsszerepet játszik a bőr feszességének és fiatalosságának megőrzésében. A retinol olyannyira hatékony, hogy mély ráncok esetén is javasolják.

Mély ráncok elleni krém

A ráncok ellen a legjobb védekezés tehát a megelőzés, de a végtelenségig nem lehet késleltetni a megjelenésüket. Szerencsére mély ráncok ellen is akadnak megfelelő készítmények, amik, ha teljesen eltüntetni nem is tudják, képesek számottevően elhalványítani, feltölteni azokat.

Amikor ránctalanító krémet választasz, mindig alaposan nézd meg az összetevőket – ha a fenti három alkotóelemet tartalmazzák, jó eséllyel jobbfajta krémmel van dolgod. Ha jól választasz, sokat javíthatsz a bőröd állapotán.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?