25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Pattanásos hát: miért alakul ki és mit tehetsz ellene?

Amikor pattanásos bőrről beszélünk, legtöbbünknek az arc jut eszébe. De mi a helyzet akkor, ha a gyűlöletes pöttyök máshol jelennek meg? Mi van, ha az egész nyaradat megkeseríti, hogy nem tudsz jó érzéssel felvenni egy spagettipántos felsőt, egy fürdőruhát, mert a pattanásos hátad, vállad miatt szégyenkezel? Sajnos sokan küzdenek ezzel a problémával, de az esetek többségében sikerül rá megoldást találni.

Pattanásos hát

Pattanásos hát okai: Miért vannak egyáltalán pattanások a hátadon?

A pattanásos hát kialakulásában számos tényező szerepet játszhat. Ezek közül van, amin könnyen változtathatsz, más kiváltó okok viszont sajnos nem rajtad múlnak. Utóbbi esetben el kell fogadnod, hogy neked ezt dobta a gép, de azért tehetsz megelőző lépéseket, hogy a lehető legkevesebb ronda pötty jelenjen meg rajtad.

A pattanások a háton felnőttkorban általában ezért alakulnak ki:

  • A bőr fokozottan termeli a faggyút. Ez egy genetikai dolog, nem sok mindent tehetsz ellene a rendszeres tisztításon kívül.
  • Fokozott hámképződés, a szükségesnél kisebb mértékű hámlással. Ha ez a helyzet áll fenn, a faggyú nem tud ürülni, ezért könnyebben alakulnak ki pattanások. Rendszeres radírozással, bőrpuhítással sokat segíthetsz magadon.
  • Baktériumok. Ebben az esetben a pattanásos hát kezelése házilag felejtős, bőrgyógyász szakorvost keress!
  • Tág pórusok – ez szintén adottság, amivel meg kell tanulnod együttélni.

Fekete pattanás

A hát területén is különféle pattanások jöhetnek elő. Előfordulhat, hogy fekete pattanás szerű pöttyökkel találkozik az ember – ezeket hívjuk mitesszereknek. Az eltüntetésükre a megfelelő készítmények használata mellett egyetlen megoldás van: szakszerűen ki kell őket tisztítani, azaz kinyomni a tartalmukat.

Ez az, amit Te ne csinálj otthon. A mitesszereket nagyon nehéz rendesen kinyomni, ha pedig marad bennük valami, akkor csak megszaporodnak a gyulladt pattanások a háton.

Pattanások a háton

Büdös pattanás

Komolyabb bőrproblémára utal a kellemetlen szagú, büdös pattanás – ebben az esetben a házilag történő kezeléseket egyáltalán nem javasoljuk, itt a bőrgyógyász lesz a megoldás.

Főként a pattanások gyakori nyomkodása vezet oda, hogy egy-egy kisebbnek induló pötty csúnyán elfertőződik. Ha nem tiszta kézzel, a lehető legsterilebben nyomsz ki egy pattanást, kórokozók juthatnak be, ez okozza a fertőződést, ami a kellemetlen szagokért felelhet. Ha ez a helyzet, inkább ne próbáld magad megoldani a problémát, keress fel egy bőrgyógyászt!

Fájdalmas, gyulladt pattanás a háton

A gyulladt pattanások a háton sajnos nagyon fájdalmasak is tudnak lenni – az sem kizárt, hogy már az is kellemetlenséget okoz, ha a póló anyaga hozzáér. Ilyenkor a gyulladáscsökkentő készítmények segíthetnek, ugyanis sokat hozzátesznek ahhoz, hogy minél hamarabb gyógyuljon az érintett bőrfelület, és a gyulladt pattanás a háton minél előbb eltűnjön.

Gyulladt pattanás kezelés

A pattanásos hát, váll kezelése a megelőzésen, valamint a meglévő pattanások eltüntetésén alapul.

Ha ezzel a problémával küzdesz, a következőket teheted:

  • heti 1-2 alkalommal alaposan átradírozod a hátadat
  • durva törölközővel áttörlöd: ez is fokozza a radírozó hatást
  • a bőröd számára megfelelő testápolóval hidratálsz, ami nem tömíti el a pórusokat
  • rendszeres vendéggé válsz a kozmetikusnál.

Pattanásos hát kezelése

Ami a testápolást illeti, a niacinamid (B3 vitamin) tartalmú készítmények kiválóak akné, faggyútúltermelés, pirosodás, gyulladások, hiperpigmentáció esetén. Erősíti a bőr természetes védőgátját, emellett feljavítja a bőr tónusát, víztartalmát is – ideális választás a pattanásos hát kezelésére. A növényi vajak is a barátaid lehetnek gyulladáscsökkentő, bőrpuhító, regeneráló hatásaik miatt.

A natúr gerániumos bőrvédő testápolóban ezeket mind megtalálod, valamint a sok értékes, természet adta összetevőinek és aminosav tartalmának köszönhetően kitűnő választás a mindennapi testápolásra. Táplálja és védi a bőrét a természet erejével.

A rendszeres bőrápolás a megfelelő termékekkel már félsiker. Ha neked is pattanásos a hátad, fordíts erre kiemelt figyelmet!

 

Címkék:

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?