Nyári bőrápolás

A szép idő érkeztével előszeretettel ülünk ki napozni a parkba, lengébben öltözünk a megszokottnál, és így lassan feledésbe is merülhet a hidegebb időben megszokott és bejáratott arcápolási rutinunk is. A forróbb évszakban, azonban érdemes még nagyobb odafigyeléssel ápolni arcunkat, hiszen a fokozott UV-sugárzás, a klímaberendezések és a strandszezon kezdete rendkívüli módon igénybe veszik a bőrünket.

A melegben sokszor érezhetjük zsírosabbnak bőrünket, ezért nem fordítunk elég figyelmet a hidratálásra, azonban a túlzott napsugárzás és nyári igénybevétel még könnyebben kiszáríthatja azt, amivel egy ördögi kör veszi kezdetét. A nyári bőrápolás és hidratálás szabályai természetesen mindenkinél kissé eltérő lehet, de az üde, egészségesen ragyogó, makulátlan arcbőr biztosításának érdekében összegyűjtöttük, hogy mely alapszabályokat érdemes feltétlenül betartani a nyári hónapokban is.

Tisztíts és radírozz
A hőségben természetes, hogy jobban telítődnek a pórusok, ami miatt gyorsabban is zsírosodik a bőr. Érdemes ilyenkor gyakrabban tisztítani és radírozni, hogy üdébbnek, frissebbnek érezzük magunkat. Hetente kétszer azonban elegendő lehet eltávolítani az elhalt hámsejteket, a túlzásba vitt radírozás ugyanis hátráltatja bőrünk természetes megújulási folyamatát, valamint felborítja a vízháztartását is, amitől még könnyebben zsírosodik. Ebben az időszakban kerüljük a nehezebb állagú lemosó tejeket, helyettük használjunk könnyű, zselés, vizes tisztítókat a smink és a por eltávolításához.

Gyakrabb frissítés és tonizálás
Nyáron a bőrünk különösen meghálálja a tonizálást, mivel az arctonik összehúzza a pórusokat és visszaállítja az arcbőr ideális pH értékét, miközben azonnal mattá varázsolja azt és megfékezi a felesleges olajok termelődését. Ha sokat ülünk légkondicionált helyiségben, akkor mindenképpen használjunk egy könnyű hidratáló krémet is, ezzel elkerülve, hogy bőrünk túlságosan kiszáradjon.

Átgondolt hidratálás és napvédelem
Az arcápolás minden évszakban fontos! Tévhit, hogy nyáron kevesebb hidratálást igényel a bőr. A titok a jól megválasztott arckrémben rejlik: fontos, hogy olyan terméket válasszunk, ami könnyen beszívódik. A legjobb, ha mindemellett megfelelő fényvédelmet is biztosít, mint a HERBAL+ termékcsaládunk, aminek az egyik fő alapanyaga a shea vaj, amely természetes fényvédő tulajdonsága mellett serkenti a kollagén termelődést, ezáltal biztosítja megfelelő táplálást és védelmet a bőrnek nyáron.

Kiegyensúlyozott étrend
Természetesen a helyesen megválasztott étrend is rengeteget segít az egészséges arcbőr megtartásában. A legmelegebb hónapokban érdemes megkétszerezni a napi minimális vízfogyasztást, kerülni a nehezebb, zsírosabb ételeket és előnyben részesíteni a zöldségeket, gyümölcsöket.

Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból