Szabó Sigfrid Géniusz és Príma díjas feltaláló 100 éves receptje alapján készült termékek 17 féle aminosavval

Nyári bőrápolás – 2022

Tartalomjegyzék

  Nyári bőrápolás

  A szép idő érkeztével előszeretettel ülünk ki napozni a parkba, lengébben öltözünk a megszokottnál, és így lassan feledésbe is merülhet a hidegebb időben megszokott és bejáratott arcápolási rutinunk is.

  A forróbb évszakban, azonban érdemes még nagyobb odafigyeléssel ápolni arcunkat, hiszen a fokozott UV-sugárzás, a klímaberendezések és a strandszezon kezdete rendkívüli módon igénybe veszik a bőrünket.

  A melegben sokszor érezhetjük zsírosabbnak bőrünket, ezért nem fordítunk elég figyelmet a hidratálásra, azonban a túlzott napsugárzás és nyári igénybevétel még könnyebben kiszáríthatja azt, amivel egy ördögi kör veszi kezdetét.

  A nyári bőrápolás és hidratálás szabályai természetesen mindenkinél kissé eltérő lehet, de az üde, egészségesen ragyogó, makulátlan arcbőr biztosításának érdekében összegyűjtöttük, hogy mely alapszabályokat érdemes feltétlenül betartani a nyári hónapokban is.

  Nyári bőrápolás – bőrtisztítás

  A hőségben természetes, hogy jobban telítődnek a pórusok, ami miatt gyorsabban is zsírosodik a bőr. Érdemes ilyenkor gyakrabban tisztítani és radírozni, hogy üdébbnek, frissebbnek érezzük magunkat.

  Hetente kétszer azonban elegendő lehet eltávolítani az elhalt hámsejteket, a túlzásba vitt radírozás ugyanis hátráltatja bőrünk természetes megújulási folyamatát, valamint felborítja a vízháztartását is, amitől még könnyebben zsírosodik.

  Ebben az időszakban kerüljük a nehezebb állagú lemosó tejeket, helyettük használjunk könnyű, zselés, vizes tisztítókat a smink és a por eltávolításához.

  Gyakrabb frissítés és tonizálás

  Nyáron a bőrünk különösen meghálálja a tonizálást, mivel az arctonik összehúzza a pórusokat és visszaállítja az arcbőr ideális pH értékét, miközben azonnal mattá varázsolja azt és megfékezi a felesleges olajok termelődését.

  Ha sokat ülünk légkondicionált helyiségben, akkor mindenképpen használjunk egy könnyű hidratáló krémet is, ezzel elkerülve, hogy bőrünk túlságosan kiszáradjon.

  Nyári bőrápolás – hidratálás és napvédelem

  Az arcápolás minden évszakban fontos! Tévhit, hogy nyáron kevesebb hidratálást igényel a bőr. A titok a jól megválasztott arckrémben rejlik: fontos, hogy olyan terméket válasszunk, ami könnyen beszívódik.

  A legjobb, ha mindemellett megfelelő fényvédelmet is biztosít, mint a HERBAL+ termékcsaládunk, aminek az egyik fő alapanyaga a shea vaj, amely természetes fényvédő tulajdonsága mellett serkenti a kollagén termelődést, ezáltal biztosítja megfelelő táplálást és védelmet a bőrnek nyáron.

  Kiegyensúlyozott étrend

  Természetesen a helyesen megválasztott étrend is rengeteget segít az egészséges arcbőr megtartásában.

  A legmelegebb hónapokban érdemes megkétszerezni a napi minimális vízfogyasztást, kerülni a nehezebb, zsírosabb ételeket és előnyben részesíteni a zöldségeket, gyümölcsöket.

   

  Kapcsolódó termékek

  Hírlevél
  10% kedvezmény a következő vásárlásból