Miért pont aminosav?

Miért pont aminosav?

Ha az aminosavak hatásairól szeretnénk olvasni, akkor szinte csak arról találunk információkat, hogy belsőleg milyen szerepük van. Kevesen tudják, hogy az aminosavak vízben oldva, csak kis százalékban szívódnak fel bőrön keresztül, viszont olajjal vagy zsírral kötve fel tudnak szívódni, hogy kifejtsék jótékony hatásukat.

Mint tudjuk, az aminosavak a szervezetünk építőkövei. Szervezetünkben összesen 20 féle aminosav található. A Sigfrid Essence termékek egyediek a piacon, mert a bennük található aminosavak többsége esszenciális aminosav, tehát a szervezet nem képes előállítani őket.

Esszenciális aminosavak: metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán. A hisztidin félig tekinthető esszenciálisnak, mert a szervezetnek nem minden esetben van szüksége külső forrásra az előállításához.

Nem esszenciális aminosavak: arginin, alanin, aszparagin, aszparaginsav, cisztein, glutamin, glutaminsav, glicin, prolin, szerin, és a tirozin.

Az aminosavak karbantartják a bőrt, az ínszalagokat, az izmokat, inakat, a belső szerveket, a mirigyeket, a hajat és a körmöket. Továbbá szerepet játszanak a hormonok és az ingerületátvivő vegyületek és enzimek termelésében is. Mindezeken felül energiaforrásként szénhidrát-, illetve lipidképző tápanyagként is szerepet játszanak.

A Sigfrid Essence termékekben bizonyítottan az összes esszenciális aminosav megtalálható, összesen 17 féle. A termékek alapanyagának hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint a közel 100 éves múlt, melynek tapasztalatai nyomán az alapanyag és termékpalettánk kifejlődött.

Válaszd arcápolási, testápolási vagy sport termékeinket az aminosav bázis ugyanolyan fontos alapja minden termékünknek.

 

Készen állunk szembenézni a jelen kor új feladataival, hogy tapasztalatainkból újabb tudást és ezáltal sikert kovácsoljunk, megannyi vásárlónk örömére.