25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Lelki béke és a szépség kapcsolata

Korábban már írtunk az “én idő” fontosságáról. Most egy kicsit szeretnénk elmondani nektek, hogy mennyire fontos az, hogy harmóniában legyünk Önmagunkkal, megteremtsük a lelki békénket.
Kétféle békéről beszélhetünk, külsőről és belsőről.

A nyugati meghatározás alapján a külső béke a háborúk, a konfliktusok és az erőszak nélküli állapotot jelenti, míg a belső béke a nyugalom, a tiszta lelkiismeret és a boldogság állapotára utal. A kettő együtt értelmezhető úgy, hogy jelen van a jólét és az egészség, illetve fennáll az egyensúly önmagunk és a külvilág között.

A lelki békét, minden ember másképp éri el, mindenkinek mást jelent, viszont fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a kedvünket befolyásolja, hanem a külsőnket is. Egy példa: Ha az embernek szerelmi bánata van, nincs meg a lelki egyensúly.

Rossz a kedve, a közérzete, semmihez sincs kedve, begubódzik. Ez a külsején is meg fog látszódni. Mivel nem megy sehova, a bőre fakóvá válik mert nem kap természetes fényt és friss levegőt. Semmihez sincs kedve, ezért általában ilyenkor kicsit jobban is elhanyagoljuk magunkat, ami szintén negatívan befolyásolja a külsőnket (csapzott haj, napi rutin kihagyása stb.).

Bizonyított tény, hogy azok az emberek, akik egy esetleges szakítás után többet mozdulnak ki, többet foglalkoznak magukkal, sokkal hamarabb túlteszik magukat a bánaton, és a külsejüknek is jót tesznek ezzel.

Hogyan törekedjünk a lelki békére?

8 dolgot tudunk nektek felsorolni, amik biztosan segítenek ebben:

Optimizmus:

Sokszor hallani a lassan már közhellyé váló mondást, miszerint az optimizmus a legfontosabb, hisz a pozitív szemlélet befolyásolja sorsunk. Az optimista emberek gondolkodásmódjuknak köszönhetően bevonzzák a jó dolgokat, s a negatív eseményekre sem sorscsapásként, hanem figyelmeztetésként tekintenek.

Érdemes tehát változtatni a szemléletmódunkon, hisz ha más szemmel nézzük a dolgokat számos meglepő felfedezést tehetünk.

Humor:

Nem hiába a nevetés a legjobb orvosság, hisz aki kacagni tud a bosszúságokon könnyebben feldolgozza az őt ért negatív hatásokat és könnyedén továbblép. Nem mellesleg a humor oldja a stresszt, a kacagás pedig endorfint termel, ami erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, sőt az öregedésünket is lassítja.. A humorérzék segíthet a kellemetlen szituációk tudatos leküzdésében is.

A szép meglátása:

Nap mint nap átsiklunk számunkra érdektelen dolgok felett, melyek valójában a világ egy-egy apró csodái. Próbáljunk meg arra törekedni, hogy meglássuk az élet apró örömeit és szépségeit, legyen az egy virág, egy lenyűgöző táj vagy egy elgondolkodtató művészeti alkotás.

Minél inkább keressük a szépet, annál többet találhatunk a minket körülvevő környezetben is.

“Jobb adni mint kapni”:

Napjaink anyagias világában fontos, hogy néha önzetlenül is tudjunk adni. Persze nem kell feltétlen anyagi javakban is mérhető értéket adnunk, egy mosoly esetleg egy kedves gesztus, segítség is sokat jelenthet a másik számára.

Lelki békénk érdekében érdemes egy jó ügy mellé kiállnunk, hisz nemcsak új tartalmat ad életünknek, de mi magunk is értékesebbnek érezhetjük ezáltal magunkat.

Bizalom:

Sokan összekeverik a bizalmat a naivitással, pedig a két fogalom nem azonos. Bízni valakiben annyit jelent, hogy jót feltételezünk róla, hiszünk abban, hogy tudatosan nem cselekszik rosszat. Saját negatív elvárásainkkal sokszor kiprovokáljuk a gonoszságot, így érdemes néha tiszta lappal indítani és újraértékelni emberi kapcsolatainkat közben a legjobbakat feltételezve a másikról.

Szeretet:

Emberi lényekként szükségünk van a szeretetre, érzelmeink kimutatására. Az ölelés vagy egy kedves szó minden nap bevethető "trükk", mégis sokkal erősebbre fűzheti emberi kapcsolatainkat. Ha valakit szeretünk vagy kedvelünk, ne féljünk kimutatni érzéseinket, hisz mindenkinek jól esik, ha kellemes társaságnak tartják.

Megbocsátás:

Saját életünket mérgezzük meg azzal, ha a régi sértettségek, viták során felgyülemlett negatívást őrizzük. Emberként mindannyian hibázunk néha, hisz nem lehetünk tökéletesek, ám nagyon fontos, hogy ezeket a botlásokat elfogadjuk és megbocsássuk.

Összhang és harmónia:

A harmónia eléréséért nekünk is tennünk kell. A környezetünk irányában tanúsított felelősségvállalás, szolidaritás és jóra való törekvés a kellemes miliő létrejöttének alapja. A legfontosabb az önmagunk irányában tanúsított tisztelet és az önmegismerés vágya.

Ha magunkkal jóban vagyunk és tisztán látjuk énünket, akkor a környezetünket is új szemszögből közelíthetjük meg.

Tehát nem hiába tartja a mondás, “a szépség belülről fakad”. Ha megtaláljuk a harmóniát önmagunkban, az a külsőnkben és az emberi kapcsolatainkban is azonnal meg fog mutatkozni.

Az első lépés ebben a folyamatban a megengedés, és önmagunk elfogadása, fontos, hogy mindig csak 1-1 apró lépést tegyünk meg, ne próbáljunk magunkra erőszakolni sok új dolgot egyszerre, ha igazán tartós és maradandó változásra törekszünk.

Nyilván vannak szituációk ahol egyik vagy másik út nem működik, találjuk meg azt az ösvényt amely számunkra a leg ideálisabb és ha lassan is, de a legjobb eredménnyel tudjuk életünket egy másik útra terelni.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?