25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

KORONAVÍRUS – Hogyan vészeld át a karantént?

Karantén

Mint tudjuk jelenleg egy világ válságot élünk át az új típusú COVID-19 vírus miatt. Az iskolák, óvodák zárva tartják kapuikat, az üzletek (az élelmiszerboltok, patikák és drogériák kivételével) már csak 15:00-ig lehetnek nyitva. Mindemellett rengetegen vannak karanténban is.

Nem kizárt, hogy eljön az az időszak is amikor már senki sem hagyhatja el otthonát nyomós indok nélkül (bár már most is ez a javaslat).

Pár ötlelet szeretnénk nektek adni, hogy ezt a válságos időszakot is viszonylag nyugodtan tudjátok átvészelni, esetleg a javatokra fordítani. Ha a mozgás szerelmese vagy, otthon sem kell lemondanod az edzés öröméről! Ha van saját kerted, akkor Te vagy a legjobb helyzetben! Bár kint és bent is ugyan olyan jól tudsz edzeni, de a jó időben mindent jobb kint csinálni.

Jó időszak ez arra, hogy videók alapján esetleg új sportágakat próbálj ki. Ha alapból TRX edzésre jársz, de nincs is TRX-hez felszerelésed, kiválthatod egy jó hosszú, erős kötéllel és néhány mosogatószivaccsal a kezedhez és mehet is az edzés!

Mit csinálhatsz otthon karanténban?

Ha futni szeretsz és van udvarod…hajrá! Nem a legváltozatosabb, de körbe tudod futni, vagy futhatsz hosszokat is, ha nincs más lehetőséged ezzel is ki tudod elégíteni a napi
mozgásszükségletedet.

Amennyiben ezt az időszakot inkább a pihenésre szánnád, itt az ideje olvasni! Vegyél elő néhány könyvet a poros polcról, bújj be egy takaró alá és add át magad a történetnek. Ez segíthet abban, hogy egy kicsit el tudd felejteni azt a pánikot ami most a világot uralja, és nyugodtabb maradhatsz.

Ha nem szívleled az olvasást, viszont a filmeket szereted, akkor pedig vedd újra elő a kedvenc filmjeid, sorozataid. Most ezekre mind lesz időd.

Amennyiben már gyerekeid vannak, ezt az időszakot ki tudod használni arra, hogy építsétek a kapcsolatotokat! Alkossatok valamit együtt! Akár használt WC papír gurigákból, akár egy közös festéssel, vagy akár az internetről ingyen letölthető foglalkoztatók közös megoldása is jó kapcsolatépítő foglalkozás.

Ha van udvarotok, menjetek ki, kezdjétek el kicsinosítani, hiszen tavasz van! Ültessetek virágot (ha van mit), szedjétek ki a kertből ami nem oda való. Ezeket nyugodtan lehet a gyerekekkel együtt csinálni, élvezni fogják és hasznos is.

Ha nincs gyermeked, de kapcsolatban élsz akkor az előbb felsorolt dolgok mindegyikét tudjátok együtt is csinálni. Beszélgessetek sokat! Tervezzetek! Most sokat lesztek együtt, használjátok ki ezt az időszakot arra, hogy megtervezitek a jövőtöket. Mit szeretnétek csinálni, elérni?

Összezárva pároddal karantén alatt

Hova mennétek nyaralni? Beszéljétek meg! Itt az ideje a nagytakarításnak! Mikor ha nem most? Sokkal jobb ha egy frissen kitakarított házban kell maradnod. A takarítás és a rendrakás pedig a fejedben is rendet tesz. Rendezd újra a szekrényedet!

Itt az ideje hogy a nagyon meleg téli ruhákat eltedd, hiszen nem lesz már rájuk szükséged. Nagyon fontos, hogy az elkövetkező legalább két hétben az idősebb szülőket, nagyszülőket NE látogassuk meg! Ők azok akik igazán ki vannak téve a vírus veszélyeinek, és bár lehet, hogy rajtad nem jelennek meg a betegség jelei, viszont attól még hordozó lehetsz!

Ne add meg az esélyét se annak, hogy megfertőzd szeretteidet! Továbbra is nagyon fontos a gyakori kézmosás (bár az minden helyzetben fontos!).

A kézmosás szabálya egyszerű: Annyira mosd meg a kezed, mintha erős paprikát vágtál volna és most akarnád kivenni a kontaklencsédet!

A végére pedig a legfontosabb: NE PÁNIKOLJ!!! Azzal hogy pánikolsz, semmi sem lesz jobb, viszont az idegeid kikészülnek és nehezebben fogod elviselni ezt az időszakot. Törekedj arra, hogy a javadra fordítsd ezt az otthon töltött időt!

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?