Kulcs a kollagénhez

Egyre többet tudunk a bőr öregedéséről és a test működéséről, mégis millió tévhit és legenda között kell eligazodni az ember lányának.

A kollagén szót már beégette a szépségipar a szótárunkba. Megtanultuk, hogy a fiatal bőr kulcsa, de arra ritkán térünk ki, hogy hogyan jutunk hozzá.

Kollagént eddig sem és továbbra sem fogunk a termékeinkbe belefoglalni. A Kollagén nem képes a bőrön keresztül felszívódni! A mottónk ezzel kapcsolatban az, hogy “Edd, ne kend!”. (A termelés beindítására van lehetőségünk, de erre később térek ki.) A kollagén molekulák olyan nagyok, hogy csak nagyon kevés részük tud átjutni a bőrön, ehelyett a bőr felületén maradnak, amíg le nem mossák. Richard Guy, a Bath Egyetem gyógyszerészeti professzora így nyilatkozott: „A legtöbb ránctalanító kenőcs azon az elven alapszik, hogy kollagéntartalmuk a bőrbe jutva segít növelni természetes kollagénünk szintjét, de ez nevetséges, hiszen a kollagén egy nagy méretű molekula, ami nem tud átjutni bőrünkön.” Dr. Blanca Sengerova, az Oxford Egyetem biokémikusa hozzátette: „Felháborít, amikor a reklámokban kollagén tartalmú arckrémeket látok. Noha a kollagén fontos bőrünk számára, méreténél fogva nem tud átjutni rajta.”

Az Sigfrid Essence termékeinek elengedhetetlen alapja egy aminosav komplex, mely eszenciális és nem eszenciális aminosavakból áll. Az aminosavakkal serkenthetjük a kollagén termelést is, amely nem csupán a bőrünk, hanem ízületeink, izmaink, sőt még a csontozatunk megfelelő állapota szempontjából is fontos. Az aminosavakkal nem csupán regenerálunk, hanem felvesszük a harcot az öregedéssel szemben: lelassítja a ráncok kialakulását, és sokáig feszesen, egészségesen tartja a bőrt! Serkentjük a bőr saját regenerációs képességét, így egészségesebb és szebb maradhat a bőrünk.

 

Mit tehetsz a több kollagénért a bőrben?

Logikus a kérdés, hogy ha a felkent kollagén nem segíti, hogy több legyen belőle a bőrben, akkor mit tehetünk?

Iktassuk be étrendünkbe a kollagént. Válasszuk ki a számunkra legszimpatikusabbat és bátran fogyasszuk naponta. Ha tudatos bőrápolók vagyunk, akkor érdemes tudni, hogy ez a két legjobban működő és bizonyított módja annak, hogy több kollagén legyen a bőrben

 

  • Serkentsük a bőr saját kollagén termelését: Anti-aging szempontból a “nagyágyúk” azok az összetevők, amik rá tudják beszélni a bőrt, hogy az termeljen több kollagént. Ezért is jó, ha Sigfrid Essence aminosavas termékeket használsz, hiszen részben megoldást jelent a “kollagén problémára”. Bármelyik arckrémünket választod, az aminosavakat megtalálod benne
  • Vigyázzunk a már meglévő kollagénre: Vagyis lassítsuk a kollagén lebomlását, és védekezzünk a kollagént károsító környezeti tényezők ellen. Jól olvasod ki a sorok közül, igen: ez tulajdonképpen megelőzés, érdemes is időben elkezdeni. A kollagén lebomlását az UV sugárzás és egyéb környezeti károk (füst, szennyeződések, stressz) nagyban gyorsítják, és bőrápolással szuperül lehet ezek ellen védekezni. A mindennapi fényvédelem az antioxidánsok és az aminosavak az élharcosai ennek a kategóriának, amik hosszú távon segítik, hogy egészséges és fiatalos maradjon a bőröd.

Ha, szeretnéd saját bőrödön megtapasztalni, akkor, azt javasoljuk, hogy kettő hónapot adj magadnak és a bőrödnek, hogy valós változásokat észlelj, ugyanis ennyi idő kell a szervezetnek a biztos, sejt szintű változás bekövetkezéséig.

 

Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból