25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Az izzadás hatásai – 2022

Az izzadás hatásai

A legtöbben úgy tekintenek a verejtékezésre, mint szükséges rosszra, mivel sajnos a köztudatban leginkább szégyellnivaló, nem higiénikus folyamatként szerepel.

Pedig a verejtékezés egy tökéletesen természetes folyamat, amit mindannyian ismerünk és megtapasztaltunk már.

Sőt, annak ellenére, hogy sokan egyenesen egészségtelennek gondolják, a verejtékezés valójában nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából! Azt kérdezed, hogyan? Olvass tovább, és kifejtjük!

Izzadás hatása

Méregtelenítés

A bőr az egyik legnagyobb szervünk, és nagy szerepe van szervezetünk méregtelenítésében, ugyanis a rajta képződő verejtékkel sok olyan toxikus anyag is kiürül testünkből, amely egyébként rendkívüli módon károsítaná az egészségünket.

Sok természetes gyógymódokat alkalmazó orvos javasol heti rendszerességű szaunázást vagy gőzfürdőzést a szervezet méregtelenítésének céljából.

A napsugárszaunázás kiválóan fokozza a szervezet méregtelenítő folyamatainak lejátszódását, ugyanis a speciálisan szűk hullámhossz-tartományú infravörös sugarak a test maghőmérsékletét – azaz a belső szervekét – is megemelik.

Ez azért nagy jelentőségű, mert ennek hatására felgyorsul az anyagcsere és a nyirokműködés, amelynek eredményeképpen sokkal több méreganyag képes távozni a szervezetből.

Bőrszépítés

izzadás hatása
A bőrben lévő verejtékmirigyek termelik az izzadságot, amely a pórusokon keresztül távozik a szervezetből. Habár nagyon sokan azt gondolják, hogy a verejtékezés az akne okozója, valójában éppen ennek az ellentéte igaz.

Az izzadás hatásaként sok olyan méreganyag is távozik, amelyek például a pórusokat eltömve okoznak különféle bőrelváltozásokat, betegségeket.

Ami viszont valóban igaz, az az, hogy sminket viselve nem szerencsés megizzadni, ugyanis például a púder apró szemcséi a verejtékezés hatására összeállhatnak és eltömhetik a pórusokat.

Habár a verejtékezéstől sokan ápolatlannak és koszosnak érzik magukat, az igazság az, hogy éppen egy kiadós izzadás az, ami a legtöbbet segíthet a szebb, tisztább bőr elérésében.

Persze fontos, hogy utána megtisztítsuk a bőrt, nehogy a verejtékkel távozó méreganyagok ismét felszívódjanak és visszajussanak a szervezetbe!

Keringésjavítás

A test belső hőmérséklete szorosan összefügg a jó közérzettel, ugyanis ha a testhőmérséklet túl alacsony vagy túl magas, a szervezet működési folyamatai már nem képesek megfelelő módon lejátszódni.

Amikor például edzünk, vagy magas hőmérsékletnek vagyunk kitéve, testünk belső hőmérséklete megemelkedik.

Ilyenkor az agyunk utasítást ad a bőr vérkeringésének növelésére, illetve beindítja a verejtékmirigyek működését, a bőrfelszínen megjelenő verejtékcseppek hatására pedig a test képes lehűlni.

Ez a folyamat bónuszként edzésben tartja a szervezet hőszabályozó képességét és a keringési rendszert is.

Izzadás hatása – betegségmegelőzés

Mivel a verejtékezés méregtelenít, természetesen jó hatással van az immunrendszer működésére is.

Ha felgyorsulnak a test természetes méregtelenítési folyamatai, akkor az immunrendszerünknek nem kell folyamatosan arra összpontosítania, hogy megküzdjön a szervezetünk számára ártalmas méreganyagokkal, emiatt pedig hatékonyabban véd meg minket a különböző baktériumoktól és vírusoktól.

Ha pedig már bekövetkezett a baj és megbetegedtünk, egy kiadós izzadás egészen biztosan segít a tünetek csökkentésében és a fertőzések leküzdésében

Még egy extra hatás

A rendszeres verejtékezés hatására kiürülnek a szervezetből a feleslegesen elraktározott sók és a kálcium, ami miatt kisebb az esélye a vesekő kialakulásának is!

És végül a legfontosabb dolog

Rendkívül fontos a megfelelő vitamin, ásványi só, és különösen a folyadékpótlás, ha valaki rendszeresen nagy mennyiségű verejtéket veszít, különben nemhogy nem segít, hanem még árthat is az egészségének. Erre mindenképp figyelj oda!

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?