25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Izomlazító krém – hogyan hat az izomlazító?

Az izomfájdalomnak sokféle oka lehet, de bármi is váltja ki, biztos, hogy nagyon kellemetlen érzés. Az izomlazító krémek segíthetnek az izomfájdalom csökkentésében. Ha az izmok fájnak, az ember alig tud mozogni. Gondoljunk csak egy kiadós izomlázra például: semmi sérülés, semmi extra, de egy lépcsőn alig bírunk lemenni, ha a combunk érintett. Ennél pedig sokkal rosszabb lehet az izmok meghúzódása, izomgörcs. Szerencsére vannak megoldások, amik ilyenkor is segíthetnek, ezek pedig az izomlazítók.

Milyen izomlazítók vannak

Izomfájdalomra nagyon jók lehetnek különféle vény nélkül kapható készítmények. Ezek főleg akkor hatásosak, ha a fájdalom nem krónikus, hanem esetenként fordul elő, valamilyen külső hatásra, például izomlázunk van, elaludtuk a nyakunkat, meghúztuk a derekunkat stb.

Általában szájon át szedhető, vagy krém állagú izomlazítókkal lehet találkozni, abszolút egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyiket használja szívesebben. A fájdalom helye, valamint a használat időtartama viszont lehet egy szempont, mert ezen is múlik, hogy melyik verzió lesz hatékonyabb. Általánosan elmondható azonban, hogy akut fájdalom esetén általában a helyileg ható krémek jelentenek jobb választást.

Izomlazító hatása

A legtöbb vény nélkül kapható izomlazító krém nem csak az izmok feszülését enyhíti, hanem fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyagot is. Ennek köszönhetően tudnak igazán hatékonyak lenni. Bár a fájdalom csökken az izmok lazulásának hatására is, a gyulladás lehúzása és a direkt fájdalomcsökkentés gyorsítja a folyamatot.

Izomlazító krém – hogyan hat az izomlazító

Izomlazító krém – hogyan hat az izomlazító

Sokféle hatóanyagú izomlazító van, ami a fájdalmat is hatékonyan csökkenti. A teljesség igénye nélkül diklofenák, etofenamát, indometacin is szerepelhet a hatóanyagok listáján, amik az izom jellegű fájdalmakat enyhíteni tudják. Valószínűleg már van valami fogalmunk arról, hogy milyen fájdalomcsillapító válik be nálunk, így az egyéni érzékenység alapján lehet választani.

Izomlazító krémek

A helyileg alkalmazható krémeknek két fő fajtája van. Az egyik típus a keringést fokozza, ezek akkor segítenek főleg, ha izommerevséggel járó fájdalom áll fenn. Meleg érzést nyújtanak, ami a beállt izmok lazulását segíti elő.

A hűsítő krémek akkor jók, amikor a fájdalom minél gyorsabb enyhítése a cél. Ez húzódásoknál, izomláznál aranyat ér, azonnali enyhülést hoz, ami általában némi mentoltartalomnak köszönhető. Enyhítésére használjuk, például sportolás utáni izomláz vagy kisebb traumák okozta izomhúzódás esetén. Ezek az izomlazító krémek általában mentol tartalmuk miatt hűsítik a kezelt területet.

Sportkrém

A sportkrémek esetében a cél sokszor az izomsérülések megelőzése, így a későbbi fájdalom, például az izomláz megelőzése. Erre is a bemelegítő krémek lesznek jók, amik lazábbá teszik az izmokat és fokozzák a keringést.

Fontos tudni, hogy a bemelegítést ezek a készítmények nem pótolják, inkább csak kiegészítik, hatékonyabbá tudják tenni – ne spórold tehát le a bemelegítő köröket a sportkrémre hivatkozva!

Izomlazítók használata

Az izomlazítók használata tehát indokolt lehet sportolás előtt és sportolás után is, attól függően, hogy mi velük a pontos cél. A bemelegítés hatékonyságának fokozása a melegítő krémekkel valósulhat meg, de ha már küzdünk egy akut izomfájdalommal, a hűsító krém a megoldás.

Amennyiben krónikus, fokozott mozgáshoz nem köthető izomfájdalom gyötör, nem érdemes a saját szakállunkra kísérletezni, mert valószínűleg mélyebben van a probléma gyökere – ilyenkor orvos ajánlhat megoldást az okok feltárása után.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?