25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Hidratáló krém száraz bőrre – Hidratáló arckrém használata

A száraz bőr hidratálása fokozott figyelmet igényel, hiszen a bőr nem csupán az elsődleges védelmi vonala a szervezetnek, de az ápolt bőr a megjelenés fontos része is. Fontos, hogy a bőrtípusnak megfelelő arcápolási termékeket használjunk a reggeli és esti rutin részeként. A jó minőségű hidratáló krémmel és száraz bőrre kifejlesztett testápolóval végzett bőrápolás ugyanolyan fontos, mint a megfelelő folyadékfogyasztás, azaz a belső hidratálás.

Hidratáló krém száraz bőrre

Ha száraz bőr hidratálásáról van szó, a megfelelő hidratáló arckrém használata mellett ajánlott néhány tanácsot is megfogadni, melyekkel hatásosabban léphetünk fel a kipirosodott, feszülő száraz bőr ellen. Soha ne mossuk forró vízzel, és ne töröljük erőteljesen a törölközővel. Inkább csak itassuk fel a vizet róla óvatosan. A száraz bőr esetén nem ajánlottak a durva, szemcsés arcradírok és az alkoholos termékek sem.

Száraz bőr okai

A száraz bőr okai között szerepelhetnek genetikai tényezők, környezeti ártalmak, hormonális okok, belgyógyászati okok. Leggyakrabban a száraz bőr okaként mégis a bőrt érő külső hatások és a nem megfelelő bőrápolás tárható fel. Ha száraz a bőr, húzódhat, viszkethet, kipirosodhat, apró ráncok jelenhetnek meg. A száraz bőr könnyebben irritálódik, allergizálódik. Mivel a védelmi funkcióját nem képes teljeskörűen betölteni, a száraz bőrön könnyebben alakulhat ki gyulladás, fertőzés is.

Hidratáló krém - Testápoló száraz bőrre

Hidratáló krém – Testápoló száraz bőrre

Vízhiányos vagy száraz arcbőr

A vízhiányos vagy száraz arcbőr nem egy és ugyanaz. A száraz bőr lehet vízhiányos, ugyanakkor vízhiány nem csupán száraz bőrön alakulhat ki. A bőrszárazságért a kötőszövet zsírtartalma felelős, ebben az esetben a faggyútermelés csökken, a bőr húzódni kezd. A vízhiányos arcbőr a szervezet dehidratáltságát tükrözi, melyen a napsütés, a szél, a külső környezeti ártalmak csak tovább rontanak.

Hidratáló arckrém

A száraz bőr ápolásának legfontosabb lépései a mindennapi arctisztítás, sminkeltávolítás és a hidratálás. Használj olyan bőrtápláló, védő hatású, gazdag arckrémet, mint a Sigfrid Essence Extra hidratáló arckréme. Ez a különleges összetételű nappali hidratáló arckrém megfelelő arányban tartalmazza azokat a legfontosabb hatóanyagokat, melyek a száraz bőr teljeskörű hidratálásához szükségesek. Gondoljunk csak a hialuronsavra, mely saját súlyánál akár ezerszer több vizet képes megkötni, az antioxidáns hatású E vitaminra vagy a többfunkciós niacinamidra. Ezek mind olyan összetevői a Sigfrid hidratáló arckrémének, melyek hidratálttá, bársonyosan puhává varázsolják a száraz arcbőrt. Az arckrém száraz bőrre mindig gazdagabb összetételű, mint egy általános hatású vagy zsíros bőrre kifejlesztett arcápolási termék.

Hidratáló krém használata

A száraz bőr húzódhat, feszülhet, súlyosabb esetben hámlás, viszketés, berepedés is tapasztalható. Ha a száraz arcbőrt helytelenül ápoljuk vagy nem megfelelő hidratáló krémeket használunk, állapota rosszabbra fordulhat. Ebben az esetben a bőr mélyebb rétegei is érintetté válhatnak a folyamatban, pedig ezek a rétegek is felelősek a bőr felsőbb rétegeinek nedvességellátásáért. Hatékony, kiváló minőségű hidratáló krém használata mellett a felszíni réteg száraz bőr hidratálása mellett a mélyebb rétegek nedvességhálózatára is pozitív hatást gyakorolhatunk.

A száraz bőr hidratálásának kulcsfontosságú eleme a bőrből hiányzó természetes hidratáló faktorok pótlása. Egy hatóanyagokban gazdag testápoló száraz bőrre és a bőrt feltöltő, védelmező hidratáló arckrém csodákat tehet a száraz, húzódó bőrrel.

Testápoló száraz bőrre

Akinek száraz az arcbőre, gyakran előfordul, hogy a teljes test bőrfelületein vagy egyes részein is száraz, érdes tapintatú a bőre, hiszen a kötőszövet zsírtartalma csökken ebben az esetben. A száraz arcbőr megfelelő ápolása mellett mindig fordíts gondot a testápolásra is, nagyszerű testápolók léteznek száraz bőrre, melyek akár 24 órán át hidratálnak. Alkalmazásukkal sokat tehetünk a száraz bőr védelméért, a kellemetlen tünetek – mint a viszketés, berepedezés- enyhítéséért. A száraz bőr nem csupán hidratálttá, ellenállóbbá válik, de a „viselése” is komfortosabb megfelelő hidratálás mellett.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?