25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Te tudod mivel támogathatod az érzékeny arcbőrt?

Érzékeny arcbőr – mi az és hogyan ápold

Amikor nézelődsz a drogériákban, és nézed a különböző kozmetikumokat, biztosan te is észrevetted már hogy találsz olyan  hidratálókrémeket, amikből létezik „kombinált bőrre”, „száraz bőrre” és „érzékeny bőrre” való változat. Logikusan azt gondolná az ember, hogy akkor az érzékeny arcbőr is egy bőrtípus. Vagy nem?
A bőrtípusod az fogja meghatározni, hogy a száraz-zsíros skálán hol helyezkedik el a bőröd – ez fogja nagyjából meghatározni, hogy milyen állagú termékek között kell válogatnod. Ehhez jönnek még a bőrproblémák, mint a ráncok, pigmentfoltok, pattanások, mitesszerek vagy éppen bőrérzékenység – itt már a formulákra, hatóanyagokra kell hangsúlyt fektetni.

A bőrérzékenység sok minden miatt kialakulhat:

 • öröklődés,
 • évszak,
 • irritáció,
 • allergia (étel vagy összetevő),
 • gyulladás,
 • levegő páratartalom, stb.

A legtöbbet akkor tudod tenni, ha kitalálod, hogy nálad mi a kiváltó ok, és azon változtatsz, de jó ha tudod, hogy az érzékenység mindig a bőr védőrétegének a sérülésével áll összefüggésben. Így ha a bőröd védőrétegének az erősítésére koncentrálsz, nagyon nem tudsz mellélőni.

A Sigfrid Essence HERBAL+ termékcsalád úgy lett kifejlesztve, hogy a bőr saját védelmi funkcióit támogatja, így ez egy jó választás lehet számodra ha érzékeny a bőröd.

érzékeny arcbőr

Érzékeny arcbőr ápolása

Az érzékeny bőr ápolásának az alapelve az, hogy a több nem mindig jobb.

 • Amíg az elején vagy, érdemes kevés dologgal kezdeni a rutinodat. Nem kell egyből egy superfancy rutint magadra kenni, hiszen nagy valószínűséggel lesz benne valami amit nem fog a bőröd jól tolerálni és még csak rá sem tudsz jönni hogy mi volt az.
 • A másik dolog, kerüld az irritáló összetevőket, mint pl az illatanyagokat, a bőrradírokat és arctisztító készülékeket, és tartózkodj a nagyon magas hatóanyag-tartalmú formuláktól is.
 • Ezzel párhuzamosan pedig tudatosan kezdd el a bőrnyugtató összetevőket keresni a termékekben.
 • Sigfris Essence minden termékének alapja a 17 féle aminisavból álló Az aminosavakkal nem csupán regenerálunk, serkentjük a bőr saját regenerációs képességét, így egészségesebb és szebb maradhat a bőrünk.
 • Ha, szeretnéd saját bőrödön megtapasztalni, akkor, azt javasoljuk, hogy kettő hónapot adj magadnak és a bőrödnek, hogy valós változásokat észlelj, ugyanis ennyi idő kell a szervezetnek a biztos, sejt szintű változás bekövetkezéséig.
 • Kerüld a nagyon hosszú összetevő listás termékeket, mivel minél több anyag van benne, annál nagyobb a valószínűsége, hogy lesz benne valami amit a te bőröd nem tolerál.

A fenti alapelveknek megfelelően a legjobb, ha egy minimál szemléletet követsz, és egy alap rutinból indulsz ki.

Arckrém érzékeny arcbőrre

Ha megvan a páros ami tetszik, jó használni akkor alkalmazd legalább egy hétig, és csak utána iktass be újabb terméket a rutinba!
Ami fontos, hogy egyszerre mindig csak egy új dolgot vezess be a bőrápolásodba, és végezz pötty tesztet! Ha a teszten minden jó, akkor további 4 hétig próbaüzemben használd az adott formulát, és csak ha minden rendben van, nem lép fel irritáció vagy reakció, akkor vezesd be az újabb elemet.
Ehhez persze sok-sok türelemre lesz szükséged, de hidd el, megéri a várakozás, hiszen így nem lesz csalódás a bőrápolás, mivel elkerülheted a bőrápolási apokalipszist.

Zsófi- Sigfrid Essence Termékfejlesztő

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?