25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Edzés utáni levezetés – 2022

Edzés utáni levezetés

A levezetésnek pont akkora szerepe van a sérülések elkerülésében, mint a bemelegítésnek, bár más a funkciója.

A levezetés azért fontos, mert az edzés utáni regenerációt alapozza meg. Az edzés alatt rengeteg stressznek vannak kitéve az izmok, valamint az izületek.  Az intenzív edzés és verseny során a szervezet sok hulladélterméket termel, mint a tejsav és az ammónia, mely csökkenthetik a teljesítményt.

A levezetést segíti a keringés serkentését eredményező sportgél alkalmazása, mely azonnali izomrelaxációt eredményez. A Hűsítő gél – CHAMPIONS számos gyógynövény mellett nélkülözhetetlen aminosav bázisának köszönhetően megsokszorozza az edzés utáni levezetés/ nyújtás hatékonyságát. 

Miért fontos az edzés utáni levezetés?

  • Megakadályozza a vénás vér pangását a végtagokban, ezzel az edzés utáni szédülést, gyengeség érzetet a végtagok duzzanatát és fájdalmát. Íme a magyarázat: a megterhelés során az izmokat ellátó erekben megnő a vér volumene, hogy ellássa a szükséges oxigénnel és tápanyagokkal. Az izom erőteljes összehúzódása támogatja a megnövekedett volumen visszajuttatását a szívbe (majd a tüdőbe, hogy ott re-oxigenizálódjon). Amikor az izomműködés alább marad, megszűnik a visszapumpáló erő is és kialakul egy pangás. A levezetés során fokozatosan csökkentjük a terhelést és a vérmennyiséget az izmokban. Ezzel megakadályozhatjuk az előbb leírt jelenséget.
  • Nem egyértelműen bizonyított, de egyesek szerint segít az izomláz elkerülésében, csökkentésében.
  • A testhőmérsékletet és pulzust visszaállítja a nyugalmi szintre
  • Segít visszaállítani a gondolatokat az elkövetkező feladatokra

Miből áll az edzés utáni levezetés?

  • Könnyed mozgások
  • Statikus nyújtás (adott pozíciót 10-20 mp-ig tartva a megdolgoztatott izmokra koncentrálva)
  • Lassú, mély légzés (hasi légzés)
  • Folyadékfogyasztás
  • Kezeljük izomzatunkat a Hűsítő gél – Champions használatával edzés után, ami segít elkerülni az izomlázat, valamint támogatja a szervezet regenerációs folyamatait. Edzés utáni zuhanyzás után alkalmazzuk az Hűsítő gél – Champions sportgélt. Azonnal érezni lehet a gél hűsítő hatását. A gél formulának köszönhetően könnyen alkalmazható, nem hagy ragacsos érzetet így nem okoz majd problémát hogy felöltözz. Kiválóan alkalmazható masszázshoz is, izomlazításhoz. A benne található aminosavak egyből eljutnak az izmokhoz és tudnak hasznosulni, segíti a megterhelés utáni regenerációt!

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?