25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Bőrápolási tanácsok sportolóknak 2022

Bőrápolási tanácsok sportolóknak

A szél, az időjárás, a napsütés és a víz árthat a bőrnek. Sportolóként mire érdemes figyelned, hogy bőröd mindig szép és egészséges legyen és maradjon?

„A sportolók számára – legyen szó akár élsportolókról, akár hobbisportolókról – fontos, hogy odafigyeljenek bőrükre.” – hangsúlyozza Andreas Degenhardt, német bőrgyógyász.

A különféle tényezők árthatnak a bőrnek. Az arcunkba fújó szél kerékpározás közben kiszárítja a bőrt. A futás közben érő napsugarak megfelelő védelem nélkül súlyos bőrbetegségek okozói lehetnek. Az úszómedencék vize kiszáríthatja a bőrt – klóros víz hatása a bőrre.

Ez előfordulhat akkor is, ha túl sokáig és túl forró vízzel zuhanyozol, vagy nem megfelelő tisztálkodószert használsz. Az úszómedencék klóros vize bőrirritációt okozhat. Továbbá a verejtékkel bőrfelszínre kerülő sók is irritálhatják a bőrt.

Számos oka van tehát, amiért egy sportolónak különösen nagy hangsúlyt kell fektetnie a bőrápolásra, annak ellenére, hogy maga a sport jó hatással van a bőrünkre is. A rendszeres mozgás eredményként ugyanis a bőr vérellátása fokozódik, és javul az anyagcsere is.

A sport hatására az izmok edzettek, a kötőszövetek rugalmasabbak, a bőr pedig feszesebb lesz. A rendszeres edzés tehát fontos eleme a szép bőr megőrzésének.

Bőrápolási tanácsok sportolóknak – alapok

Nagyon fontos, hogy a bőr edzés során elveszített nedvesség- és zsírtartalmát pótoljuk. Emiatt is fontos a megfelelő folyadékpótlás. Erre a célra a leginkább az ásványvíz, az édesítetlen teák és a cukrozatlan gyümölcslevek felelnek meg, utóbbi vízzel hígítva, 2 víz : 1 gyümölcslé arányban.

Így visszanyerhető a verejtékkel elveszített víz és ásványi anyagok. Edzés előtt és után is alkalmazhatsz olyan bőrápoló krémeket, amelyek védik a bőröd a káros hatásoktól, és megakadályozzák, hogy túl sok nedvességet veszítsen.

Edzés után vízalapú, lehetőleg növényi glicerint és ureát tartalmazó krém használatát javasoljuk, ami pótolja a bőr elveszített nedvességét.

Edzés előtt zsírbázisú krémet alkalmazz, ami megőrzi a bőr nedvességtartalmát. A parafintartalmú zsíros krémek kevésbé megfelelők, mivel elzárják a pórusokat, ezáltal ingerlik a bőrt, és megakadályozzák a normális verejtékezést.

Ez utóbbi azért jelent problémát, mert romlik a szervezet hőleadó képessége, az egyébként verejtékkel távozó anyagok a szervezetben maradnak. Nagyon fontos, hogy a megfelelő krémet használd. Testápoló például nem megfelelő arcápolásra. Mivel a testápolók gyakran illatanyagokat tartalmaznak, az arcbőrön allergiás reakciókat válthatnak ki.

Többnyire sok zsírt tartalmaznak, és elzárhatják a pórusokat. Aminek következtében pattanások vagy szőrtüszőgyulladás alakulhat ki.  Az ajkak ápolására sem megfelelőek az arckrémek, használj növényi glicerint és ureát tartalmazó ajakbalzsamot vagy ajakírt.

Ezen egyszerű bőrápolási tanácsok sportolóknak betartásával a sportolók bőre is egészséges és ápolt maradhat.

Részletek: trainingsworld.com

bőrápolási tanácsok sportolóknak

Címkék:

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?