Bőrápolás tiniknek a Sigfrid Essence-el 4/3. rész: Teljes Rutin

Bőrápolás tiniknek a Sigfrid Essence-el 4/3. rész: Teljes Rutin

Ha elolvastad az előző két cikket a témával kapcsolatban, akkor először is köszönöm, másodszor pedig elég sok hasznos tudást szedtél össze a bőröd ápolásával kapcsolatban.

Most a rutin utolsó lépéseiről fogok neked írni néhány hasznos tudnivalót!

Ha pattanásos bőrrel küzdesz, akkor nagy valószínűséggel zsíros is a bőröd. A zsíros bőrt azért is nehéz kordában tartani, mert mindig valamilyen hormonális változáshoz köthető. Azt a hormont, ami a zsíros bőrért felelős, androgénnek nevezik. Ez igazából egy férfihormon, de minden nőnek és férfinak egyaránt megtalálható a szervezetében. A tévhittel ellentétben, a zsíros bőrt is kell hidratálni! SOHA ne használj szárító hatású készítményeket (pl. alkoholos tonikok), mert csak még inkább faggyútermelésre ösztönzöd a bőröd!

Kerüld azokat a bőrápolókat is, amelyek komedogén (azaz a pórusokat könnyen eltömítő) összetevőket tartalmaznak, vagy sok bőrpuhító összetevő (emolliens) van bennük. Ezek ugyanis mind súlyosbíthatják a helyzetet. Általános szabály, hogy azok az összetevők, amik például szilárddá tesznek valamit (pl szappant vagy strifteket), vagy amik a gazdagabb lotionok, krémek textúrájáért felelnek, eltömíthetik a pórusokat, és zsíros hatást kelthetnek a bőrön.

Jó ha a hidratáló kiválasztásánál is figyelsz arra, hogy pattanásos bőrre jól alkalmazható hatóanyagokat is tartalmazzon a krémed!

Száraz de pattanásos a bőröd? Ritka, de előfordul!

A valódi száraz bőr és a pattanásosság ugyanis nagyon ritkán jár együtt, de mivel a stressztől kezdve az ételintolerancián át számos faktor lehet felelős az aknékért, ezt sem lehet teljesen kizárni. Mégis, érdemes tudni, hogy a legtöbb ilyen esetben valójában nem “igazi” száraz bőrrel állsz szemben. Ha a száraz bőrérzet egy furcsa, zsíros érzettel párosul, mintha mindkettő lennél egyszerre, akkor nagy valószínűséggel vízhiányos a bőröd, vagyis valamiért nem képes a megfelelő nedvességtartalmat megtartani. Ez a dehidratált érzet sokszor a rosszul megválasztott bőrápolók miatt van. Például a szappanok, az érdes mosdószivacsok vagy más fizikai radírok, a bőrtisztító készülékek folyamatos alkalmazása, vagy netántán alkoholos tonik és irritáló összetevőkkel teli termékek használata mind-mind kiválthatnak ilyen tüneteket.

Ha  valóban vízhiányos bőrrel van dolgod, akkor bajt okozhat, ha nehéz hidratálókrémeket kensz magadra könnyebb krémek helyett, és az sem segít, ha nem használsz mindennap fényvédőt. Ragozhatnám még tovább is, de az a lényeg, hogy a nem megfelelő termékek és nem a jó rutin követése okozhat egyszerre zsíros-száraz-pattanásos bőrt.

Az az igazság, bármilyen legyen is a bőröd, mindenképpen szükséged van megfelelő hidratálásra. Persze, ha aknékkal is küzdesz, nem a hagyományos, gazdag textúrájú krémeket érdemes bevetni, hiszen azok az összetevők, amik a krémek tömörségéért felelnek, könnyen eltömíthetik a pórusokat és serkenthetik a faggyútermelést is.

Van egy tuti tippem számodra: COMFORT+ Téli Bársony extra hidratáló

A Téli Bársony a bőrön rendkívül kellemes, ugyanakkor hatóanyagokban gazdag, nappali krém, amely hidratáló anyagokat biztosít az arcbőr számára, bőrregeneráló, tápláló és védő hatású. Védőréteget képez a bőrön, amely nem zárja el a pórusokat.

A hialuronsav természetesen megtalálható a testben, és felbecsülhetetlen szövetségesünk a hidratáló képessége miatt, mivel saját súlyánál akár ezerszer több vizet képes megtartani, ami átlagosan körülbelül 15 kg-ot jelent.

A poliszacharidok családjába tartozó glükózaminoglikánnak minősül, ami azt jelenti, hogy igazából egy olyan cukormolekula, amely sajátos szerkezete miatt vonzza a vizet és a nedvességet.

Az E-vitamin (más néven tokoferol) zsírban oldódó vitamin, amely igen erős antioxidáns hatással bír. Az antioxidánsok szerepe nem más, mint a sejteket károsító szabadgyökök semlegesítése. Tudományos kutatások igazolták, hogy a közvetlenül, helyileg alkalmazott E-vitamin is egyértelműen növelte a bőr E-vitamin tartalmát. Ilyen formában alkalmazva közvetlenül a bőr alatti rétegekben kezdi meg sejtvédő és sejtregeneráló munkáját.

A niacinamide a B3 vitamin bőrápolásban használatos, kicsit nyelvtörős neve. Ez egy sokat kutatott, bizonyítottan hatásos összetevő, ami meglepően sok mindenre jó. Vízben oldódik, nagyon könnyed, akár vízszerű formulákat is lehetővé tesz, így a kombinált-zsíros bőrűek is szuperül használhatják. És jól is teszik, ha használják, hiszen a Niacinamide nemcsak a bőröregedés tipikus jelei ellen (ráncok, foltok) segít, de kifejezetten anti-aknés hatása is van, segít a faggyútermelés normalizálásában és gyulladáscsökkentő is.

Hogy is nézzen ki a napi rutinod? Mutatok neked mintát:

Reggel:

  1. Kaland arclemosó hab
  2. Tiszta Harmat tonik
  3. Derű szérum
  4. Téli Bársony hidratáló
  5.  Fényvédő!

Este:

  1. Könnyed érintés arclemosó tej
  2. Kaland arclemosó hab
  3. Tiszta harmat tonik
  4. Derű szérum
  5. Téli Bársony hidratáló

Ha következetesen betartod a rutinodat, és figyelsz a folyadékbevitelre akkor jelentős változást érsz majd el ezzel a rutinnal.

A lényeg, hogy légy türelmes! Nem 2 nap alatt fog rendeződni a bőröd állapota!

Van még folytatás!

Zsófi – termékfejlesztő