25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Bemelegítés

A bemelegítés fontossága

A bemelegítésre nem sajnálhatod az időt! Szükség van rá, mert fizikailag és lelkileg is ráhangol a mozgásra, bemelegíti az izmokat, ízületeket, így elkerülheted a húzódást, sérülést. Fontos tudnod, hogy bemelegítésre nem csak az erősítő edzés előtt van szükség.

A kardiózást sem kezdheted teljes erőbedobással, mert az izmaid megbosszulják az előkészítés hiányát. Tested meghálálja a bemelegítést. Edzés közben sokkal nagyobb teljesítményre leszel képes így eredményesebb is lesz a torna, ha felkészíted a tested. Lélegezz egyenletesen. Töltsd fel sejtjeidet friss oxigénnel.

Szánj legalább 5 percet bemelegítésre.

Ez alatt az idő alatt fokozatosan növeld a mozgás intenzitását. A cél az izmok és ízületek vérkeringésének élénkítése, amelynek jele, hogy felmegy a pulzusod és elkezdesz kimelegedni.

A meleg izom oxigénellátása javul és az edzés során keletkező salakanyagok (mint az izomlázat okozó tejsav is) hatékonyabban tudnak elszállítódni.

Súlyzós edzéseknél azért fontos az alapos bemelegítés, mert az javítja az ín-izom koordinációt, ami a gyakorlatok helyes kivitelezését is segíti. Kardió edzés előtt pedig azért nem jó kihagyni, mert ha szervezetedet nem melegíted elő akkor hirtelen nagyon sok energiát használ fel, ami gyors kifáradáshoz, késöbb izomlázhoz vezet.

Kardió edzések előtt nem szükséges kimondott bemelegítő gyakorlatokat végezni, elég, ha az adott kardió edzést alacsony intenzitással kezded és egy lassú felvezetés – nagyjából 5 perc – után indul az intenzív kardiózás.

A bemelegítés időtartama

A bemelegítés időtartama és alapossága több tényezőtől is függ: hőmérséklet, életkor, napszak, edzettségi szint, viszont kihagyni sosem szabad!

Bemelegítő sport termékek

Segítheted a bemelegítést a Sigfrid Essence Before bemelegítő géllel, ami értékes összetevőinek köszönhetően felpezsdíti a vérkeringést az izmokban és az izületekben így hatékonyabbá teheti az edzést, elkerülhetőek a sérülések.

Termékünk rendkívül gyorsan felszívódik, nem ragad, száradás után kellemes citrusos illatot hagy maga után. Hatását intenzíven 15-20 perc után érezteti, de ez a lendület egészen az edzés végéig kitart majd. Tapasztalataink szerint a chilipaprika intenzív hatását időbe telik még a bőr megszokja.

Ha nem vagy rá kifejezetten érzékeny, nem fog problémát okozni, de eleinte számítanod kell az égető érzésre akár edzés után zuhanyzás közben is. Ez a reakció teljesen természetes, megéri kivárni még a bőröd megszokja ezt a hatóanyagot, mert tapasztalataink szerint, pozitív hatása már néhány használat után érezhetővé válik.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?