25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Készüljünk a nyárra!

Arcápolás tavasszal

A zord téli időjárás, a vitaminszegény táplálkozás és a mozgásszegény életmód az egész szervezetet, így a bőrt is megviseli.

A hideg, a szél, és a napfény hiánya miatt a bőr fakóbbá, sápadtabbá válik, ellenálló képessége gyengül, ugyanakkor megvastagszik.

Még ha nem is volt igazán kemény a tél, tavasszal mégis érdemes alaposan ráncba szedni bőrünket, hogy felkészíthessük a leginkább az erős napsugárzás miatt megterhelő nyárra.

Rendszeres arcápolás tavasszal

A rendszeres, mindennapos arcápolás évszaktól függően fontos, legfeljebb a felhasznált kozmetikumok változhatnak.

Az arcot reggel és este alaposan tisztítsuk és hidratáljuk, valamint rendszeresen használjunk bőrradírt és tápláló arcpakolásokat.

A mindennapos otthoni arcápolás tavasszal egyaránt figyelembe kell vennünk saját bőrünk igényeit és az évszaknak megfelelő szükségleteket.

Télen a bőr intenzívebb védelemre szorul, ezért még a nem száraz bőrűeknek is táplálóbb, tartalmasabb krémekre van szüksége, hogy megelőzze a bőr kiszáradását.

Arcápolás tavasszal

Tavasszal ugyan a hideg már kevésbé terheli a bőrt, de a szeles idő miatt így is ki van téve némi igénybevételnek – nem csak az arcon, de a kezeken is.

Ugyancsak szárítja a bőrt a fűtött helyiségek általában alacsony páratartalmú levegője, ezért olyan arckrémet célszerű használni, mely képes visszaadni a bőr nedvességtartalmát. Erre nagyszerű választás bármelyik Sigfrid Essence HERBAL+ arckrémünk!

Ez a helyzet sajnos tavasszal és a nyár beköszöntével is változatlan maradhat, mivel a légkondicionált helységekben, irodákban megfelelő párásítás nélkül szintén száraz a levegő, ezért akit érint ez a probléma, annak egész évben figyelmet kell fordítani arra, hogy bőrét megfelelően hidratálja.

A jó idő beköszöntével új ártalmat jelent az egyre erősebb napfény: még ha gyengének is tűnik a napsütés, a káros ibolyántúli sugarak már így is bombáznak minket, ezért itt az idő áttérni a fényvédőt tartalmazó nappali krémek használatára, bár időnként ezt télen is érdemes használni.

A nyár beköszöntével a fényvédelem egyre fontosabbá válik: ne csak a strandon, de hétköznap is használjunk fényvédő krémet, főként a napsugaraknak leginkább kitett testrészeken (pl. a vállon, a karokon). Ezek a termékek legyenek legalább 30 faktorosak!

Nagytatarozás otthon és szakszerű segítséggel

Mindennapos arcápolás tavasszal

A mindennapos ápolás mellett tavasszal érdemes sort keríteni egy nagyobb „karbantartásra”.

Ha bőrünkkel alapvetően nincs is komolyabb problémánk, ilyenkor érdemes kozmetikushoz fordulni, aki olyan eljárásokat is alkalmaz, melyeket otthon nem vagyunk képesek reprodukálni.

Az egyik ilyen eljárás a hámlasztás. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik, ezt pótolják az új sejtek. Ám a kor előrehaladtával és a bőrt érő különböző környezeti hatások következtében ez a folyamat lelassul.

Az elhalt sejtek nem válnak le folyamatosan, hanem összetapadnak, így a szaruréteg fénytelen, fakó lesz, apró repedések, ráncok képződnek rajta, s az új sejtek képződése is lelassul.

A peeling (hámlasztás) célja, hogy a bőr felső rétegét eltávolítsa, utat engedve ezzel a friss, gyönyörű bőrnek, és így a kozmetikai készítmények rendkívüli hatékonysággal szívódhatnak fel a kezelendő felületen.

Az eredmény látványos: a pórusok kitisztulnak, a nem túlságosan mély ráncok eltűnnek, a korral járó barnás foltok, pigmentációk jelentősen halványodnak.

Fantasztikus hatásfokkal javítható a zsíros, pattanásos, heges, tág pórusú bőr állapota, és eredményesen kezelhetők a peeling bizonyos fajtáival az időskorban jelentkező barnás, kiemelkedő elváltozások, az ún. seborrhoeás keratózisok is.

Az új bőr sokkal tökéletesebb a réginél, ugyanis a szokásosnál gyorsabb hámlás hatására fokozódik a bőr fiatalságáért felelős kollagén termelődése.

arcápolás tavasszal

A hámlasztást többféle eljárással érik el: kémiai szerekkel, gyógynövényekkel vagy lézeres eljárással – ezeket a módszereket kizárólag kozmetikusok végezhetik.

Otthon is lehetünk azonban hatékonyak: a heti egyszeri bőrradírozás csodákat tehet, és kaphatóak olyan exfoliáló készítmények is, amelyek kíméletesen serkentik a kollagén termelődését és nagyon enyhén hámlasztják a bőrt.

A bőr felfrissítésének másik lépése az alapos arctisztítás: ezt otthon mélytisztító pakolásokkal érhetjük el, de még nagyobb segítséget jelent a kozmetikusnál végzett alapos bőrtisztítás.

Arcápolás tavasszal – vitaminok

A tavaszi bőrápolás másik fontos eleme a különféle vitaminok, ásványi anyagok bőrbe juttatása.

E létfontosságú anyagok hiánya kiütközik a bőrön, nem csak a sápadt, szürkés színért felelős, de különféle elváltozásokat, például gyulladásos tüneteket, a bőr elszarusodását, szárazságot okozhat.

A tünetek csökkentéséhez a vitaminbevitelt főként étkezéssel biztosíthatjuk, de a zöldségek gyümölcsök kiváló alapanyagai lehetnek házi készítésű pakolásoknak is.

Intenzívebb hatás érhető el kúraszerűen alkalmazott kozmetikai szerek, pl. ampullák használatával, vagy az olyan professzionális kozmetikai kezelések segítségével, melyek során a tápanyagokat, vitaminokat a bőr mélyebb rétegeibe például ultrahang vagy iontoforézis segítségével juttatják be.

Vigyázz magadra, maradj gyönyörű, fitt és egészséges!

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?