25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Az anti aging jelentése – mikortól kell erre figyelni?

Az idő vasfogával előbb-utóbb mindenkinek meg kell küzdenie – sajnos nem maradunk örökké szépek és fiatalok, bármennyire is szeretnénk. Azért viszont sokat tehetünk, hogy minél tovább megőrizzük a fiatalos külsőt, és késleltessük az öregedés látható jeleinek megjelenését.

Ebben nyújtanak nekünk segítséget az anti aging kozmetikai termékek, amiket kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy a bőrt fiatalon tartsák, megőrizzék rugalmas állagát, valamint késleltessék a ráncok megjelenését és kevésbé láthatóvá varázsolják a meglévőket.

Anti aging kezelés

Mikortól ajánlott anti aging kezelés? Nagyon sokan gondolják azt tévesen, hogy a bőr fiatalságával leghamarabb 35 éves kor fölött kell foglalkozni, illetve az anti aging termékek leginkább a 40-50+ korosztálynak szólnak. Ez azonban nem igaz. Ha korábban nem foglalkozunk a bőrünkkel, akkor ilyenkorra már nagyon látványos jelei lesznek az öregedésnek.

Az anti aging része a megelőzés, ami azt jelenti, hogy már a húszas években el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy megőrizzük a bőrünk fiatalságát.

Hatékony anti aging arckezelési rutin

Mitől lesz hatékony az anti aging arckezelési rutin? Természetesen az, hogy már huszonéves korban érdemes elkezdeni az anti aging kezeléseket, nem jelenti azt, hogy már ilyenkor erős ránctalanítókat kellene használunk. 20 évesen a megelőzés nagyjából abból áll, hogy ne feledkezzünk meg a bőrápolásról, aminek része a rendszeres hidratálás is.

Sokan nincsenek tisztában azzal ténnyel, hogy a kiszáradt bőr hajlamosabb ráncosodni, mint az amelyiknek megfelelő nedvességtartalma. Itt jön be a képbe a korai hidratálás jelentősége: ha időben hozzászokunk, hogy rendszeresen hidratáljuk a bőrünket, akkor az eleve később fog elkezdeni ráncosodni, illetve megereszkedni.

Körülbelül 25 és 30 éves kor között kell elkezdeni először konkrétan ránctalanító termékekre gondolni. Ilyenkor azonban még nincsenek nagyon látható ráncok, ezért leginkább csak a szemkörnyékápolásra érdemes komolyabb hangsúlyt helyezni.

A szemkörnyék bőre ugyanis nagyon vékony, nem véletlen, hogy ezen a területen szoktak az első szarkalábak mutatkozni.

Ha már akkor elkezded a területet hidratálni, amikor még nincsenek apró mimikai ráncok sem, máris sokat tettél azért, hogy ezek minél később jelenjenek meg. Öregdés természetes velejárója a bőr rugalmasságának elvesztése.

Anti aging arckezelés

Legjobb anti aging krémek és szérumok

30 fölött ugyanakkor már nincs apelláta: ideje beiktatni a napi rutinodba ránctalanító készítményeket is. De hogyan is kellene egy napi rutinnak kinéznie?

Minden arcápolási rituálé alapja a megfelelő arctisztítás. Ennek keretein belül hetente egyszer vagy kétszer érdemes alaposan átradírozni az arcbőrt, de lehetőleg nem durva, hanem finomszemcsés, kíméletes bőrradírral. Ezt követően jöhet egy alapos habos vagy zselés tisztítás, majd az arctisztító tonik használata ajánlott.

Amennyiben ezzel megvagyunk, és tökéletesen tiszta a bőrünk, jöhetnek a ránctalanító krémek, készítmények. Hetente egyszer arcszérumot is érdemes használni, ezekben nagyon koncentráltam vannak jelen a hatóanyagok, ezért igazán látványos lehet a hatásuk.

Fényvédő

Amikor anti agingről beszélünk, azonnal a ránctalanító készítmények jutnak eszünkbe. A megelőzésnek azonban az is része, hogy védjük a bőrünket a nap káros sugaraitól, és ezalatt természetesen az arcbőrt is értjük.

Erről sokan megfeledkeznek, és még ha a testüket kenik is naptejjel, amikor a napon tartózkodnak, az arc gyakran kimarad. Márpedig az arcbőrön is megmutatkoznak a káros sugarak jelei, ezért ezt is rendszeresen védeni kell fényvédős krémekkel.

Retinoid

Szérumként használhatók retinoid készítmények, amik nagyon hatékonyak a ráncok kisimításában, illetve a továbbiak megjelenésének késleltetésében.

Retinoidok A-vitamin származékok, teljesen természetes anyagok, amik segítségével hatékonyan lehet fiatalon tartani a bőrt. Ahogy említettük, szérumokat hetente egy-két alkalommal célszerű használni a bőrápolási rutin részeként.

Antioxidáns és C-vitamin a bőrre

A bőr fiatalon tartásában az antioxidánsoknak, valamint a C-vitaminnak is komoly szerepe van. A C-vitaminban az a legjobb, hogy a fáradt bőrt frissé és üdévé varázsolja rövid időn belül, emellett segít a kollagénnek kifejteni a hatását. Az antioxidánsok és nagy szüksége van a bőrnek ahhoz, hogy meg tudja őrizni szépségét.

AHA – hámlasztó

A hámlasztás szintén kiváló módja bőr frissen tartásának, az AHA kémiai hámlasztók pedig gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket és célzottan segítenek a bőrproblémákon. Az AHA hámlasztók ráadásul serkentik a bőr kollagéntermelését, a kollagén pedig gyakorlatilag a fiatalság forrása: normál esetben is jelen van a szervezetünkben, ám a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termelünk.

Ebből következik, hogy az olyan készítmények, amik serkentik a kollagéntermelést, nagyon hatékonyan segítenek megőrizni a fiatalos külsőt.

Peptidek

A peptidek tulajdonképpen kis fehérjedarabkák, vagy rövid aminosav láncok. Nagyon sokféle peptid van, és ezek változatos funkciókat töltenek be. Egyre többször lehet velük találkozni különböző bőrápoló készítmények részeként, így az anti aging készítményekben is. Ennek az oka nem más, mint hogy képesek ellazítani a mimikai izmokat, ami kissé a botox hatására hajaz.

Van emellett gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, antioxidáns, kollagéntermelést serkentő hatásuk, tehát igazán sokoldalúan harcolnak a bőröregedés ellen.

Éjszakai arcápolás

A nappali rutin mellett nem szabad megfeledkezni az éjszakai ápolásról sem, ugyanis ilyenkor kiváló az alkalom arra, hogy koncentráltabb hatóanyagú készítményeket alkalmazzunk, hiszen éjjel van idejük beszívódni. Léteznek kifejezetten éjszakára ajánlott krémek, amiket bátran alkalmazhatunk, alvás közben kifejtik hatásukat.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?