25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

Aminosavak a szervezetben – 2022

Aminosavak a szervezetben

Szervezetünkben elegendő mennyiségű és minőségű fehérjére van szüksége, a fehérjék pedig aminosavakból épülnek fel.

A húsz fajtából tizenegyet szervezetünk elő tud állítani, de a maradék kilencet – melyeket a szakirodalom esszenciális aminosavaknak nevez – megfelelő tudatos táplálkozással kell szervezetünk számára biztosítani, szerveink hatékony működésének érdekében.

Ehhez elsősorban állati eredetű fehérjékre – húsok, tejtermékek, hal és a tojás – van szükségünk. Azok, akik egyoldalúan étkeznek, számíthatnak a szervezetükben előbb-utóbb jelentkező aminosavhiányára.

Egyoldalú étkezők lehetnek a különféle diétákat, fogyókúrákat követők, illetve a kizárólag zöldségalapú táplálékot fogyasztók, azaz a vegetáriánusok.

Aminosavak hatása

Náluk előfordulhat az a probléma, hogy az izomszöveteikben lévő fehérjéket leépíti a szervezet, vagy más helyeken, például a fontosabb szervek ellátásához használja fel.

Ennek egyik felismerhető formája, hogy megfelelő testedzés mellett sem gyarapodik az izomtömeg, hiszen nincs fehérje, amiből építkezne a szervezet. 

Nem csak és kizárólag étkezéssel juttathatjuk a szervezetbe!
Vizes bázisban az aminosavak csak csekély százalékban képesek felszívódni, viszont ha zsírokkal/olajokkal keverjük, akár 90%-uk is képes felszívódni a bőrön keresztül így nagyon magas százalékban képes hasznosulni.

Aminosav tartalmú krém

Használatának előnye egy krémben az, hogy szinte azonnal, közvetlenül az izmokba kerülnek, nem pedig az emésztőrendszeren keresztül szívódik fel.
A krém lehetővé teszi az amino-k pontos használatát közvetlenül a kritikus izmoknál.
A Sigfrid Essence Champions gél biztosítja az izomok maximális állóképességét és arra készteti testét, hogy készen álljon bármilyen megmérettetésre.
Az intenzív edzés és verseny során a szervezet sok hulladélterméket termel, mint a tejsav és az ammónia, mely csökkenthetik a teljesítményt.
Továbbá Az aminosavakból álló fehérjék létfontosságú szerepet játszanak az izmok építésében és javításában.

Felveszi a versenyt az öregedéssel.

Aminosav jótékony hatása

A lizin remekül erősíti az immunrendszert, hatékonyan fellép a vírusokkal szemben.

Ez az aminosav hozzájárul a kollagén termelődéséhez, amely nem csupán a bőrünk, hanem ízületeink, izmaink, sőt még a csontozatunk megfelelő állapota szempontjából is fontos.

Nem csupán regenerál, hanem felveszi a harcot az öregedéssel szemben: lelassítja a ráncok kialakulását, és sokáig feszesen, egészségesen tartja a bőrt.

Az arcbőr fiatalon tartására kifejlesztett termékünk a Hidratáló arckrém – Herbal, melyet egy kattintással elérhetsz. 

Ráadásul a szakemberek szerint a herpesz megelőzésének egyik leghatásosabb módja, ha elegendő mennyiségű lizin van a szervezetünkben.

Az arginin nagyszerűen hat sejtjeink élettani folyamataira, rendkívüli szerepe van ereink egészségében.

Ennek oka, hogy nem pusztán vérhígítóként van jelen, hanem aktív részese a nitrogén-oxid termelésének is.

Mindezen jótékony tulajdonságai mellett úgy képes serkenteni az inzulintermelést, hogy mindeközben nem emeli meg a vércukorszintet, így kiegyensúlyozottan járul hozzá a szervezet felépítő folyamataihoz.

Nem elhanyagolható az sem, hogy kedvező hatással van az immun- és az idegrendszerünkre is.

Az L-glutamin teszi ki a vázizomzatunkban szabadon áramló aminosavak hatvan százalékát, így erre rendkívüli szükségünk van.

Gyakorlati jelentősége, hogy növeli a sejttérfogatot, ezt pedig úgy teszi, hogy a fenntartja a sejtmembránon belüli vízellátást.

Ha pedig valamilyen oknál fogva csökken a szervezetünkben ennek mennyisége, akkor a sejtek térfogata csökken (ez katabolikus folyamat), és így kétszeresen is hozzájárul az izomleépítéshez.

Egyes tanulmányokban hangsúlyozzák, hogy az izomkárosodás, azaz az izmok leépülése úgy kerülhető el, ha megfelelő mennyiségű glutamint juttatunk a szervezetünkbe.

Az aminosavakat nem csak és kizárólag étkezéssel juttathatjuk a szervezetbe.

Vizes bázisban csak csekély százalékban képesek felszívódni, viszont ha zsírokkal/olajokkal keverjük, akár 90%-uk is képes felszívódni a bőrön keresztül így nagyon magas százalékban képes hasznosulni. 

Minden termékünk magas aminosav tartalommal rendelkezik. Ez megoldást jelenthet a mindennapi bőrápolásnál, bőrproblémáknál valamint egyedülálló módon a sportolásnál is!

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?