A tisztulás és bőrtisztítás fontossága

Ma egy könnyed témát hoztam Neked.

Az arctisztítás fontosságát sosem lehet elégszer kiemelni.

A bőrünk napi rendszeres tisztítása elengedhetetlen lépése az arcápolásnak. Ha ezt nem tesszük, bármilyen imádott HERBAL+ krémet kenhetünk az arcunkra, nem fog bejutni a bőrbe, mivel hatóanyagai nem találnak utat a bőrünk belső rétegeibe.

Hatása éppen ellentétes, mivel tovább fokozza a bőr eltömődését, ami kiszáradáshoz vezet.

A tisztítás tehát egy nagy lépés az egészséges és üde bőr felé.

Hamarosan megjelenő termékeink között megtalálható lesz a két lépéses arc tisztításhoz az arctej és az arclemosó hab is. Erről folyamatosan értesíteni fogunk.

Bőrünk egész nap ki van téve a külső hatásoknak.

  • a por,
  • a smink,
  • a finom szennyeződések,
  • a zsír,
  • a kezünkről az arcunkra telepedő baktériumok,
  • az elhalt hámsejtek

napközben folyamatosan rakódnak arcunk bőrére, és eltömítik a pórusokat.

A napfény és a meleg hatására történő izzadás szintén felgyülemlett szennyeződéseket eredményez. Ezektől a bőr számára bezártságot okozó és egészségtelen helyzetet teremtő szennyeződésektől este meg kell szabadulnunk. Az éjszakai verejtékezés anyagai pedig reggelre ülnek ki a bőr felületére. Ha a szennyeződésektől reggel is és este is megszabadítjuk bőrünket, az élettel, egészséges színnel, frissebb megjelenéssel fogja meghálálni. A tiszta bőr kellemes tapintású és egészségesen lélegzik pórusain keresztül.

Reggel elegendő lehet ha csak egy könnyed, vízzel lemosható arctisztítót használsz a szennyeződések eltávolításához, azonban este mindenképp egy alapos arctisztításra van szükséged! Este inkább alkalmazd a dupla lemosás elvét. Első lépésben a sminket és a makacs szennyeződéseket távolítjuk el a bőrünkről, ehhez használhatsz arclemosó tejet, tisztító balzsamot, olajos lemosót vagy akár micellás vizet is. Második lépésben egy vízzel leöblíthető, kíméletes lemosóval tisztítsuk meg a bőrünket a maradék szennyeződésektől.

Ha ezekkel a lépésekkel megvagy, folytasd tovább a rutinod, a bőrödnek megfelelő ápolókkal!

TIPP: Amikor az arctisztítással foglalkozol este, ne csak a bőrödet tisztítsd meg, hanem a lelkedet is szabadítsd fel közben a napi szennyeződésektől. Minden egyes mozdulat az arcodon, egy mozdulat a lelkeden is. Tisztulj meg kívül-belül, hiszen a bőröd is akkor fog igazán ragyogni, ha a lelked is ápolva van.

Legyen szép napod

Zsófi

 

Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból