A kötelező bőrápolás 3 legfontosabb alaplépése

A kötelező bőrápolás 3 legfontosabb alaplépése

A tudatos bőrápolási rutin kialakítása nagyon kreatív és izgalmas, de sokszor nem egyszerű dolog. Sőt, kimondottan nehéz is lehet, például ha valamilyen makacsabb bőrproblémára keresel megoldást. Tudnod kell hozzá a bőrtípusodat, a bőrproblémáidat, és azt is, hogy milyen állagú és hatóanyag-tartalmú termékek lehetnek jók Neked. Fontos azt is tudni, hogy mik működnek jól együtt (és mik nem), melyik lépéstől mit várhatsz, és mi legyen az egyes lépések sorrendje.

Akár egy egyszerű, gyors alaprutinra törekedsz, akár egy minden jóval felturbózott hiper-szuper profi rutinra, most segítünk, hogy mik a lehetséges lépések, és azok hogyan állnak össze egy komplett bőrápolási rutinná!

Kötelező kozmetikumok (alapápolás)

Egyszerű alaprutint akkor érdemes követni, ha például még fiatal vagy (25 alatti), és/vagy semmi különös bőrproblémád nincsen. Ilyenkor egy klassz Sigfris Essence BASIC szett, csak még szebbé és egészségesebbé teszi a bőrödet, ráadásul segít abban is, hogy megelőzd a korai ráncokat, és késleltesd a bőröregedés jeleinek megjelenését.

Ha még új vagy a tudatos bőrápolás világában, és nagyon óvatos is (mert mondjuk hiper-érzékeny a bőröd), akkor is érdemes lehet először egy alapápolásból kiindulni, és utána folyamatosan szépítgetni, teljesebbé tenni a rutinodat.

De mi mire való? Miért van szükség rá és milyen eredményt várhatsz tőle?

Lemosó

Reggel még okés lehet, ha kihagyod a lemosást, és csak langyos vízzel öblíted le a bőrödet, este viszont mindenképp fontos az alapos arctisztítás. Egy jó lemosó nagyon kíméletesen, de hatásosan távolítja el a fölösleges hámsejteket, a szennyeződéseket, a sminket és a zsírt a bőrödről, és nincs (vagy csak kevés) szárító hatása van. Ha sminkelsz, fontos, hogy a sminkmaradványokat is makulátlanul eltávolítsd, ehhez szuper ötlet a dupla lemosás trükkjét alkalmazni. Előbb jöjjön egy micellás víz vagy olajos lemosó, utána pedig egy vízzel tökéletesen leöblíthető, általános lemosó.

Reggeli hidratáló

Jó ha a reggeli hidratáló krémed tartalmaz fényvédőket, de télen inkább a védelemre törekedj.

A fényvédelem a tudatos bőrápolás alapja, a fontosságát egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezért szuperül teszed, ha Te is beépíted a mindennapokba. A fényvédő óv a káros UV-sugarak ellen, amik a bőröregedés jeleinek akár 80%-áért is felelősek!  A legtöbb BB krém már tartalmaz fényvédőket, így ha sminkelsz akkor nem szükséges a hidratálódnak is tartalmaznia

Esti hidratáló

Legyen száraz vagy éppen zsíros, a szépen hidratált bőr az egészséges bőr alapja. A hidratált bőr feszesebb, élénkebb és simább is, ráadásul a környezeti ártalmakkal szemben is sokkal jobban képes védekezni. Ha megvan a Neked való hidratáló, a szemed körül is használd nyugodtan, szemkrém mellett/helyett.
Az alapkrémek vízmegkötő összetevőket (például hialuront, glierint), plusz emollienseket (vagyis bőrpuhító összetevőket, ilyenek például a bőrszerkezetben fontos szerepet játszó lipidek) tartalmaznak, a smart hidratálók pedig még többet: például antioxidánsokat, olyan okos összetevőket, mint a retinol vagy a niacinamide, vagy bőrnyugtató hatású összetevőket. De tudod mi az, amit sosem tartalmaznak? Például illatanyagot!