25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

A klóros víz hatása – mit tehetünk ellene – 2022

Klóros víz hatása szervezetünkre

A medencevíz fertőtlenítésére szükség van, ez nem vitás. A leggyakrabban klór hozzáadásával teszik ezt, ami kis koncentrációban is megöli a baktériumokat, kicsit töményebben pedig az algáktól is megszabadítja a vizet.

Emellett lebontja az olajokat, testápolókat, a medencében összegyűlő szennyeződések egy részét. Ám eközben a klór irritálja a szemeket és a bőrt.

Idővel érezzük is, ahogy kiszárad, feszül a bőrünk, vöröslik a szemünk, esetleg kiújul az ekcémánk.

A klórozott víz ugyanis azokat a természetes zsírokat is lebontja, amelyekre bőrünknek, szöveteinknek szüksége van a megfelelő működéshez.

Áldozatául esnek a többszörösen telítetlen zsírsavak és az E-vitamin is. A klór nem képes válogatni a jó és a rossz baktériumok között, megöli az összeset.

Ám a bőrünknek is megvan a maga baktériumflórája, egyfajta egyensúly, ami segít megelőzni a fertőzéseket, és épen, szépen tartani a bőrt. Ha sokat ázunk klóros vízben, ez az egyensúly felborulhat.

Klóros víz hatása bőrünkre

Mivel a klór a telítetlen zsírsavakat és az E-vitamint is a megsemmisíti, a bőr nemcsak szárazzá, de irritálttá is válhat.

Ekcéma jelenhet meg, pattanások törhetnek maguknak utat, bőrirritáció, kipirosodás is gyakran előfordulhat. A klór emellett elősegíti a rákkeltő szabadgyökök képződését is, ezért a bőrrákra is nagyobb lesz az esély.

A szabadgyökök emellett az öregedést is gyorsíthatják, hasonlóan a napsugarakhoz.

Hogyan védjük meg magunkat a klórtól?

Először is keressük azokat a vizeket, amelyeket nem klórral, hanem más módon fertőtlenítenek.

Ha nem találtunk ilyet, akkor először is adjunk a gyerekekre úszószemüveget, vagy ha mi magunk szeretnénk kinyitni a szemünket a víz alatt, akkor mi is vegyünk fel egyet.

Így elkerülhetjük a szúró, begyulladt, irritált „uszodaszemeket”.

Bőrünket azonban nem tudjuk tőle megóvni, ezért medencézés után zuhanyozzunk le azonnal (nem mintha a csapvízben nem lenne klór, de legalább a koncentrációja más), és kenjük be a bőrünket minőségi testápolóval, erre kíválóan alkalmas a Sigfrid Essence bármelyik testápolója.

A klóros víz hatása - mit tehetünk ellene?

Klóros víz hatása – mit tehetünk ellene?

Ha sokat vagyunk uszodavízben, érdemes megfontolni a többszörösen telítetlen zsírsavak és az E-vitamin pótlását étrendkiegészítők segítségével vagy a táplálkozáson keresztül.

Klóros víz hatása gyerekere

A gyereknek ugyan nehéz megmagyarázni, miért nem úszkálhat kedvére, de mi felnőttek már képesek vagyunk limitálni a klóros vízben töltött időt strandon és otthon a kádban egyaránt.

Persze ettől még fürdőzni nagyon is jó érzés, csak figyeljünk oda a megfelelő hidratálásra és mindannak pótlására, amit a klór elvesz tőlünk.

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?