A hidratált bőr titkai

Hidratálni kétféleképpen lehet: kívülről, a környezetünkből valamint belülről, a szervezetünk segítségével.

A környezetünkből akkor tud a bőrünk elég vizet felvenni, ha az elég nedvességet tartalmaz. Tehát ha a sivatagban vagyunk, akkor ez sajnos nem segít a bőrünk hidratálásában.

Ha megfigyeljük, akkor a párásabb, nedvesebb helyeken élő nők bőre hidratáltabb mint a szárazabb helyeken élő társaiké. Ha mi alapvetően száraz környezetben élünk és elmegyünk nyaralni egy párás, nedvesebb helyre, akkor észre vehetjük hogy a bőrünk hidratáltabb lesz. Ez is bizonyítja azt, hogy az egyik legjobb hidratáló szer a víz! Nem véletlen, hogy ennyire elterjedteka SPA kezelések. A SPA “sanitas per aquam” jelentése, a vízből nyert egészség. Ahhoz hogy igazán jó hatást érjünk el, a külső hidratálással, az szükséges, hogy bőrünk alkalmas legyen a nedvesség felvételére, megtartására.

A belső hidratálás nem más mint a elegendő folyadék, optimális esetben víz fogyasztása. A napi minimum folyadék fogyasztás ne legyen kevesebb mint 2 l, de nyáron amikor fokozódik a folyadék vesztés az izzadással, ez lehet akár a duplája is!

Néhány könnyen betartható javaslat, ami minden bőrtipusnál alkalmazható:

Igyunk eleget!

Ha testünk vizet veszít, és ezt nem pótoljuk elegendő folyadékkal, az első hely ahonnan ezt a szervezetünk pótolni fogja az a bőrünk.

Ne tisztísd túl a bőrödet!

Ha túl sokszor mossuk meg az arcunkat, akkor az ott található természetes olajokat is eltávolítjuk, ami miatt nem csak száraz lesz a bőröd, hanem egy fontos védelmi vonalat is eltávolítasz, ami részben arra hivatott hogy meggátolja a böröd kiszáradását.

Csak semmi extém!

Kerüld az extrém környezetet: erős napsugárzás, extrém hideg, extrém meleg… Ezek mind ronthatják a bőr állapotát, ezért fontos, hogy védjük azt.

Egészségtelen szokások

Dohányzás, kávé, alkohol, drogok, mozgásszegény életvitel… Ezek mind negatívan befolyásolják a bőröd nedvességtartalmát.

Egészséges ételek

A megfelelő diéta is segít a bőrt karbantartani.

Ha odafigyelünk a belső hidratálásra, és nem tesszük ki a bőrünket extrém körülményeknek (túl gyakran) akkor az öregedés első jelei is később jelennek meg. Tápláljuk bőrünket a bőrtípusunknak megfelelő krémekkel. 
A Sigrid Essence Healthy and Bright termékcsalád megoldást jelent úgy a test bőrének mint az arcbőrnek a mindennapi hidratálásban. Természetes összetevőit úgy válogattuk ki, hogy hosszútávon használva, a megfelelő folyadékbevitellel együtt garantálja, hogy bőröd ragyogó, egészséges és táplált legyen.

Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból