25.000 Ft fölötti vásárlás felett ajándék arctörlőt rejtünk a csomagodba!

2020 új bőrbetegsége a MASZKNE (maszk+acne)

Új bőrbetegség: a maszkne

Nedvesség, meleg, kevés levegő és az arcbőr kellemetlen irritációja. A szájmaszk alatti környezet remek táptalaj a különféle bőrproblémák megjelenéséhez így a maszkne kialakulásához is. Nem csak a szájmaszk vált korunk szimbólumává, de a maszkne, vagyis a szájmaszk alatti pattanások is. Hogyan lehet küzdeni a maszkne ellen és megelőzni a kialakulását?

 

Mi a maszkne és hogyan alakul ki

A maszkne a szájat és orrot védő eszközök, vagyis a szájmaszkok és légzésvédők hosszú ideig történő viselése által kiváltott állapota a bőrnek. Leggyakoribb típusa az ún. acne mechanica, vagyis mechanikus hatások által kiváltott akné.

A mechanikus dörzsölés, meleg, rossz szellőzés, valamint az izzadás, légzés, beszéd okozta nedvesség kombinációja miatt a maszk alatt ideális környezet jön létre a mikroorganizmusok szaporodásához és a pórusok eltömődéséhez. Az arcon a szájmaszk dörzsölődése miatt keletkező apró horzsolások megkönnyítik a szennyeződések és baktériumok bőrbe jutását. A pórusok eltömődnek, így az arcon megjelennek az akné különböző formái, ami akár apró pattanás, mitesszer vagy komoly cisztás akné is.

 

Szájmaszk alatti arcápolás

 

Mielőtt reggel felhelyezed a maszkot, az arcbőrnek tökéletesen tisztának és a dörzsölés ellen védettnek kell lennie. Tartsd be a következő szabályokat a napi rutinodkor:

 • Mosd meg az arcod vízzel és kíméletes tisztító habbal, emulzióval vagy géllel. Finom tonikkal utólagos tisztítást is végezz!
 • Tisztítás után vigyél fel rá hidratáló krémet, ami egy vékony védőréteget képezve az arcbőr és a szájmaszk között megakadályozza a mechanikus dörzsölést.
 • Tökéletes választás a Bőrnyugtató krém – Arckrém – Herbal, ami kifejezetten a problémás bőrre lett kifejlesztve, natúr termékek, nem tartalmaz irritációt okozó hatóanyagokat, így a lehető legnagyobb támaszt adja az arcbőrnek.
 • A krémet legalább a szájmaszk felhelyezése előtt 15 perccel hordd fel, hogy az kellőképpen fel tudjon szívódni és a maradványait ne törölje le a maszk.

Maszkne elleni esti rutin

Este megint mélyrehatóan tisztítsd meg az arcod, majd használj olyan maskne elleni készítményeket, amelyek hozzájárulnak a maszk alatt kimerült arcbőr regenerálódásához:

 • Amint hazaértél, tisztítsd meg az arcod. Napközben a maszk alatt felhalmozódott rajta az izzadtság, a faggyú és a szennyeződések, amiket a lehető leghamarabb el kell róla távolítani és meg kell gátolni a pórusokban történő lerakódásukat. Az alapos tisztítás érdekében, először habbal majd arctisztító tejjel tisztítsd meg az arcod, utána tonizálj!
 • Jó ha niacinamidot tartalmaszó szérumot használsz, amely nyugtatja az irritált bőrt, valamint nagyszerű acne elleni hatással bír!
 • A hidratálásról sose feledkezz meg! Erre a legjobb opció, amit ajánlani tudunk a Hidratáló arckrém – Herbal, amely amellett, hogy a  problémás bőr kezelésére alkalmas arckrém, kizárólag natúr összetevőket tartalmaz, gyulladáscsökkentő hatású, bőrszerkezet javító és hatékonyan veszi fel a harcot a minikai ráncokkal szemben.
 • Hetente legalább egyszer kényeztesd az arcbőröd olyan nyugtató arcpakolással, ami felfrissíti és regenerálja.

Hogyan előzhető meg a maskne kialakulása

 

A sikerhez vezető út fontos lépése a megelőzés. Tartsd be a helyes maszkviselés alapelveit és csökkentsd a maskne megjelenésének veszélyét a minimumra:

 • Csak ott viseld a maszkot, ahol az szükséges. Kirándulj a szabadban, ahol nem érintkezel más személyekkel, vedd le és hagyd lélegezni az arcbőröd.
 • Gátold meg a baktériumok szaporodását a maszk alatt azzal, hogy rendszeresen lecseréled a szájmaszkot – akár naponta többször is. A papír szájmaszk már úgy 20 perc viselés után nedves lesz, így ideje kidobni és újra cserélni. Amennyiben lehetőséged van rá, engedd az arcod az új szájmaszk felhelyezése előtt egy kicsit „szellőzni“.
 • Ha textil maszkot viselsz, minden használat után mosd vagy főzd ki, majd vasald ki. Használj kímélő mosószert és ne használj öblítőt, mert az irritálhatja a bőröd és hozzájárulhat a pórusok eltömődéséhez.
 • Kellemes anyagú, ha lehet 100%-ban pamut textil maszkot szerezz be. Olyat, ami pont illik rád, sehol nem szorít, nem dörzsöl vagy irritálja feleslegesen az arcod. Első használat előtt mindig mosd és vasald ki.

Jó hírünk van! Nemsokára egy egész arcápolási csomaggal bővül palettánk, amiket ha a fent leírtaknak megfelelően használsz, minimalizálhatod a maskne kialakulásának az esélyét!

 

 

Kapcsolódó termékek

Termékeink természetes összetevőket és aminosavakat is tartalmaznak. Hidratálják és táplálják a bőrt, erősítik a bőr természetes védőrétegét.
Minden termék raktáron Minden termékünk raktáron van
Pontos termékismeret Pontos termékismeretek
Ügyfélszolgálat Barátságos, megbízható ügyfélszolgálat
Pontos termékismeret Szakmai hitelesség a termékekről
Gyors kiszállítás Gyors kiszállítás
Hírlevél
10% kedvezmény a következő vásárlásból
Miért válassz minket?